Antena Meniu Search
x

Video Răpus de COVID, înmormântat cu alai în Olt. Familia a plimbat sicriul pe uliţe, până la biserică

Cazul tânărului din Olt răpus de COVID, despre care există suspiciunea că ar fi fost infectat cu noua tulpină, stârneşte revolta comunităţii în care acesta s-a întors în România. Deşi după moartea bărbatului întors din Anglia s-au imbolnăvit şi mama, şi bunica acestuia, familia a decis să plimbe apoi sicriul pe uliţe, până la biserică.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 31.01.2021, 09:19

Vezi și

E panică în comuna Stoeneşti, din judeţul Olt, după ce sătenii au aflat că bărbatul mort în urmă cu câteva zile ar fi putut fi infectat cu virusul mutant, mult mai contagios. Oamenii arată cu degetul spre autorităţi, după ce înmormântarea bărbatului de 34 de ani s-a făcut cu alai, iar sicriul a fost plimbat pe uliţe, în ciuda normelor impuse în pandemie.

Cristina Oprea - reporter Observator: În drumul spre cimitir, cortegiul funerar a trecut prin faţa primăriei, prin faţa sediului de poliţie şi s-a oprit aici, în faţa bisericii, pentru slujbă. În tot acest timp, nimeni nu s-a autosesizat că se încalcă toate regulile de protecţie anti-COVID.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Am vrut să aflăm cine este de vină şi cine trebuia să se asigure că legea va fi respectată. Am pornit într-o misiune aproape imposibilă. De la Direcţia de Sănătate Publică, autorităţi judeţene, pănă la spital sau poliţie, toate instituţiile au ridicat din umeri.

Discuţie reporter - reprezentant Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei pentru situaţii de urgenţă:

Nu pot să vă dau informaţii, noi suntem pe derogări.

Nu ne ocupăm de aşa ceva.

Telefon discuţie reporter - reprezentant DSP:

De ce nu apelaţi la spital? Pentru că spitalul dă decedatul cu COVID cum trebuie.

Telefon discuţie reporter - reprezentant spital:

Treaba noastră, a spitalului, jurisdicţia noastră se termină la poarta spitalului.

Telefon discuţie reporter - reprezentant Poliţie:

Cine are, oare, autoritatea să verifice lucrurile astea?

Foarte bună întrebarea.

Cristina Oprea - reporter Observator: Mulţumesc frumos. Aştept să reveniţi cu informaţiile în acest caz. Iată, am fost nevoiţi să facem o întreagă anchetă pentru a afla nu care este procedura, ci care este autoritatea responabilă să ne comunice aceste informaţii. Asta după ce am fost pasaţi între 6 insituţii.

După decesul unui pacient confirmat cu COVID, sicriul nu trebuie desigilat

Primul om din comună este şi el foc şi pară. A aflat de cazul bărbatului, fost deţinut deportat din Anglia, care trebuia să fie în carantină, abia când acesta a fost răpus de virus. Adică la zece zile de la intrarea sa în ţară.

Alexandru Damian, primar Stoeneşti: Relaţia între instituţii nu este cea care ar trebui. Adică fluxul ar trebui să fie imediat. A intrat în ţară, anunţat DSP-ul, DSP-ul să anunţe medicul de familie. Aşa este procedura. Şi noi, la rândul nostru, ca instituţie, ca UAT, ca primărie, să fim înştiinţaţi. Nu s-a întâmplat lucrul acesta.

Potrivit legii, după decesul unui pacient confirmat cu COVID, înmormântarea se face direct la cimitir, iar sicriul nu trebuie desigilat nicio clipă.

Poliţia poate face verificări doar dacă primeşte o sesizare de încălcare a normelor. Întreaga răspundere a cunoaşterii şi respectării legii revine familliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Răpus de COVID, înmormântat cu alai în Olt. Familia a plimbat sicriul pe uliţe, până la biserică