Antena Meniu Search
x

Răsfăț culinar în restaurantele cu bucătării fine din România. Totul se discută în termeni de creativitate şi gust

Calitate şi o selecţie riguroasă a prepararelor din meniu. Sunt elementele care definesc bucătăriile fine, un concept tot mai întâlnit în restaurantele româneşti cu pretenţii.

de Redactia Observator

la 18.03.2019, 21:51

Vezi și

Calitate şi o selecţie riguroasă a prepararelor din meniu. Sunt elementele care definesc bucătăriile fine, un concept tot mai întâlnit în restaurantele româneşti cu pretenţii. Totul se discută în termeni de creativitate şi gust. Pentru răsfăţ culinar clienţii plătesc mai mult decât în alte localuri. Aşa se face că, raportat la numărul total de restaurante, Bucureştiul are mai multe astfel de "bucătării fine" decât Viena. Iar afacerea cu gust se dezvoltă şi în Vestul ţării.

Meniul restaurantelor fine-dinning nu este deloc unul stufos. Face parte din concept. Contează calitatea servirii, reţetele rare şi atmosfera din local. Pentru că prima oară mănânci cu ochii şi după aceea guşti, preparatul vine în faţa clientului pe o scoarţă de copac şi pe câteva frunze uscate. Patul e format din gheaţă carbonică.

Pregătirea chelnerilor este şi ea parte importantă a restaurantelor cu bucătării fine. Stafful trebuie să cunoască foarte bine meniul şi să-i ajute pe clienţi în alegerea lor. Conducerea oamenilor la mese, înlocuirea şerveţelelor şi uniforma elegantă sunt alte criterii care nu lipsesc din acest concept.

Răsfăţul clienţilor trebuie să fie desăvârşit. Într-un astfel de local, de exemplu, clienţii primesc desertul copilăriei, laptele de pasăre. Bucătarul adaugă zmeură şi afine pentru o explozie de culoare. Iar pentru partea de decor un zahăr special şi foiţă de aur.

Creativitatea şi calitatea vin la pachet cu un preţ pe măsură. Laptele de pasăre cu foiţă de aur costă 25 de lei, iar un tartar de ton roşu ajunge la 50 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Răsfăț culinar în restaurantele cu bucătării fine din România. Totul se discută în termeni de creativitate şi gust