Antena Meniu Search
x

Video Războiul în era tehnologiei. Impactul negativ al imaginilor de pe reţelele de socializare asupra copiilor

Războiul din Ucraina este subiectul principal de discuţie şi în rândurile tinerilor. Au acces la mii de clipuri legate de invazia Rusiei, mai ales pe platforma TikTok. Părinţii ar trebui să fie însă atenţi, deoarece multe dintre ele răspândesc informaţii false. Unii profesori de istorie au decis să renunţe la lecţiile la zi şi să le explice elevilor ce se întâmplă acum în Ucraina

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 19:51

Vezi și

Mădălin Iacob, reporter Observator: Facebook, Instagram, Tik Tok, Telegram sau Twitter. Ucraina a devenit subiectul principal şi în discuţiile tinerilor. Cu toţii postează, vorbesc şi urmăresc lecţia de istorie pe care o trăiesc în prezent.

Tudor: Sunt foarte multe filmuleţe cu bombardamente, copii care plang, soldai care dansează pe manele, pe melodii clasice, e o ameţeală totală.

Profesorii încearcă să le explice elevilor pe intelesul lor conflictul din Ucraina.

Marcel Bartic, profesor de istorie: Sunt speriaţi. Nu vă ascund că de la nelinişte la teamă au ajuns efectiv să se sperie şi probabil că cea mai frecventă întrebare este aceea dacă războiul va ajunge şi la noi. Încerc să îi liniştesc, România face parte dintr-o alianţă destul de puternică.

Pe acelaşi subiect

Războiul în ochii copiilor

Părinţii ar trebui să reducă accesul la platformele de socializare, mai ales pentru copiii de vârstă mică, spun specialiştii.

Marcel Bartic, profesor de istorie: Toate chestiile spectaculoase pe care le văd ei pe Tik Tok, cu BUM, BAF, WOW, ce interesant, ce tancuri, alea sunt doar instrumente care fac rău unor oameni. Este foarte important să fim aproape de copii în perioada asta, şi să îi ajutăm să înţeleagă că războiul nu e cool, războiul nu e fun, e oribil şi nu există nicio justificare pentru asta.

Şi tinerii din echipa naţională de robotică au trecut prin momente de panică după ce au aterizat la competiţia din Sankt Petersburg în prima zi de război.

Ionuţ Panea, profesor ASE: Când ne-am trezit, ne-am pomenit că a început războiul între Rusia şi Ucraina. 01 33 Părinţii au inceput sa scrie, oamenii au inceput sa comenteze pe paginile de socializare, doar ca nu mai puteam sa dam inapoi. Suntem hotărâţi să îi învingem pe ruşi pentru al nouălea an consecutiv, să aducem locul întâi în România şi medalia de aur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Războiul în era tehnologiei. Impactul negativ al imaginilor de pe reţelele de socializare asupra copiilor