Meniu
Search
x

A început reabilitarea falezei dintre Mangalia şi Saturn

Contractul de finanţare cu bani europeni a fost semnat acum un an, însă muncitorii s-au apucat de lucru de doar câteva zile. Autorităţile promit însă că, până la sfârşitul lunii mai, vor amenaja doi kilometri şi jumătate de faleză.

De Redactia Observator la 02.03.2020, 11:20
Vezi și
  • Până la începutul sezonului estival 2021, ar trebui să fie gata nouă kilometri.
  • Pentru reabilitarea porţiunii de faleză dintre Mangalia şi Saturn a fost nevoie de 5 milioane de euro.

Contractul de finanţare cu bani europeni a fost semnat acum un an, însă muncitorii s-au apucat de lucru de doar câteva zile. Autorităţile promit însă că, până la sfârşitul lunii mai, vor amenaja doi kilometri şi jumătate de faleză. Iar până la începutul sezonului estival 2021, ar trebui să fie gata nouă kilometri, până la staţiunea Olimp.

Cu picamere, lopeţi sau cu utilajele muncitorii lucrează de zor la reabilitarea falezei dintre Mangalia şi Saturn. S-au apucat de treabă la începutul săptămânii trecute. Se vor opri însă la sfârşitul lunii mai, astfel încât turiştii să se poată bucura în linişte de concedii.

Dragoș Angelescu, viceprimar Mangalia: Vom continua dupa ce se va incheia sezonul. Probabil, dupa 1 septembrie. Pana atunci, bucata de faleza de aici din centrul Mangaliei si pana la intrarea in statiunea Saturn speram sa fie, cel putin, functionala. Daca nu la nivelul de finisaje finale.

Pe o distanţă de 2 kilometri şi jumătate, plăcile de beton vor fi înlocuite cu finisaje moderne, promit autorităţile locale. Zona va fi amenajată cu mobilier stradal şi iluminată.

Mai mult, vor exista câteva puncte de belvedere, de unde turiştii şi localnicii vor putea admira marea, răsăritul sau.pescăruşii. Vestea că faleza va îmbrăca haine noi îi bucură şi pe hotelieri.

Reporter: Crezi ca vor atrage mai multi turisti in zona de sud a litoralului?

Mihaela Surin, reprezentant lant hotelier: Cu siguranta, pentru ca turistii iubesc sa se plimbe pe malul marii. Este una dintre facilitatile de care ei se bucura atunci cand isi aleg un concediu la malul marii si trebuie sa recunoastem ca ducem lipsa de astfel de zone.

Mulţi dintre locuitori au însă dubii că se va respecta termenul de execuţie.

Localnic: Cu trei muncitori nu vad mare realizare. Mira-m-as sa termine in 18 luni. Plus ca faleza rămâne nepracticabilă atâta timp. Am îndoieli în privinţa termenului de execuţie.

Pentru reabilitarea porţiunii de faleză dintre Mangalia şi Saturn a fost nevoie de 5 milioane de euro, bani obţinuţi prin fonduri europene.

Autorităţile spun că întreaga lucrare se va încheia abia anul viitor, înainte de începerea sezonului estival. Până atunci, ar trebui să fie amenajaţi 9 kilometri de faleză, între Mangalia şi Olimp.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » A început reabilitarea falezei dintre Mangalia şi Saturn