Antena Meniu Search
x

Recensământul animalelor de companie din București ar putea aduce și amenzi

Aveţi acasă un câine, o pisică, un papagal sau un iepure? Aţi putea fi amendaţi cu sute de lei, dacă nu îl declaraţi. Pentru prima oară, autorităţile vor să numere toate animalele de companie din Bucureşti.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 01:39

Vezi și

Aveţi acasă un câine, o pisică, un papagal sau un iepure? Aţi putea fi amendaţi cu sute de lei, dacă nu îl declaraţi. Pentru prima oară, autorităţile vor să numere toate animalele de companie din Bucureşti. Proprietarii vor fi obligaţi să treacă într-un registru specia, rasa, culoarea şi vârsta necuvântătoarelor. Proiectul a luat naştere după ce numărul animalelor abandonate a crescut.

Animalele cu proprietar vor fi numărate pentru prima dată în Bucureşti.

Autorităţile vor să ştie ce necuvântătoare iubesc oamenii, pentru ca apoi să aibă şi o evidenţă a lor. Mai ales că, în România niciodată nu s-a făcut vreun astfel de recensământ.

Din estimări ştim că la noi în ţară sunt în jur de 11 milioane de animale de companie. Dintre ele, 4 milioane ar fi câini şi tot atâtea pisici. Restul - iepuri, iguane, şerpi, papagali ori alte specii exotice.

Amenzile pot fi între 200 şi 800 de lei. Iniţiatorii proiectui spun că după centralizarea datelor vor putea amenaja în parcuri mai multe spaţii dedicate necuvântătoarelor.

Proiectul se află în dezbatere publică până pe 12 septembrie, iar recensământul se va face dacă ideea va fi aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Recensământul animalelor de companie din București ar putea aduce și amenzi