Antena Meniu Search
x

Video Reciclarea s-a mutat la sat: "Este benefică pentru mediul înconjurător, pentru comună, pentru sănătatea noastră"

A început marea colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice, în judeţul Gorj. "Rablele" se colectează din poartă-n poartă, iar în schimbul lor, oamenii pot participa la o tombolă cu numeroase premii. Campania se află la a patra ediţie, iar organizatorii speră să fie una de succes.

Alin Stan
de Alin Stan

la 06.05.2022, 09:54

Vezi și

Cetăţeni cu mic cu mare. Hai, ieşiti la colectare! Aparatele stricate cer să fie reciclate. Maşina de colectare, opreşte la fiecare.

Televizoare, maşini de spălat sau frigidere învechite, toate au fost ridicate ieri de maşina de colectare, de pe străzile comunei gorjene Băleşti. Organizatorii campaniei speră ca anul acesta să strângă peste 200 de tone de electrocasnice vechi, din întreg judeţul. 

Localnic: Benefică (n.r. campania) pentru mediul înconjurător, pentru comună, pentru sănătatea noastră. Cu alte cuvinte, cred că ajungeau pe marginea râului sau într-o pădure şi se degradează foarte greu.

Reciclarea s-a mutat la sat

Pe acelaşi subiect

Vestea a circulat repede printre localnici, iar cei mai mulţi au scos la poartă electrocasnicele vechi.

Localnic-reporter: Asta este o plasmă, e defectă un pic, dar se poate repara.

- Dar acum scăpaţi de ea.

- Scăpăm, da. Mai ales că scăpăm gratis.

Luis Popa, director Direcţia Deşeuri Gorj: Cei care vor da electrocasnice vechi, vor primi un tichet cu care să participe la o tombolă ce va avea loc pe data de 2 iulie în cadrul Consiliului Judeţean. La această tombolă sunt puse la dispoziţie mai multe premii. Începând de la aparate de tuns iarba şi până la cuptoare cu microunde.

Localnic: Speraţi să câştigaţi la tombolă?

- Să dea Dumnezeu, toată lumea speră, toată lumea vrea ceva. Să nu vrei ar fi o minciună.

Campania de reciclare se află la cea de-a patra ediţie şi se va desfăşura în peste 60 de localităţi din judeţul Gorj. Valoarea premiilor se ridică la aproximativ 12 mii de lei. Chiar dacă este o tombolă, organizatorii sunt convinşi că majoritatea participanţilor se vor alege cu câte un premiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Reciclarea s-a mutat la sat: "Este benefică pentru mediul înconjurător, pentru comună, pentru sănătatea noastră"