Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Recomandările salvamarilor, dacă suntem în pericol de înec pe litoral

Coasta Mării Negre ascunde zone extrem de periculoase. În fiecare staţiune există cel puţin un loc în care curenţii fac victime în fiecare vară. 12 oameni şi-au pierdut viaţa anul acesta, iar în zilele cu steag roşu, salvamarii scot din valuri zeci de turişti aflaţi în pericol de moarte.

de Redactia Observator

la 26.08.2019 , 17:45

Coasta Mării Negre ascunde zone extrem de periculoase. În fiecare staţiune există cel puţin un loc în care curenţii fac victime în fiecare vară. 12 oameni şi-au pierdut viaţa anul acesta, iar în zilele cu steag roşu, salvamarii scot din valuri zeci de turişti aflaţi în pericol de moarte. Ce ar trebui să facem ca să nu ne transformăm vacanţa într-o tragedie, aflaţi în materialul următor.

"Dacă nu ştii să înoţi, nu intri în apă, mai ales în zilele cu steag galben sau roşu", este mesajul transmis de salvamari. 

Cu toate acestea, prea puţini sunt cei care respectă indicaţiile salvamarilor. 

Vezi și

Iar o zi frumoasă de vacanţă se poate transforma în câteva clipe într-un adevărat coşmar. 

Majoritatea turiştilor scapă cu viaţă datorită salvamarilor pregătiţi să intervină. Iar aceştia ştiu deja locurile în care valurile şi curenţii din adâncuri se transformă într-o adevărată capcană. 

Specialiştii vorbesc despre curenţi şi contracurenţi, un fenomen care face ca apa mării să devină un malaxor ucigaş. Mai ales atunci când vântul crează valuri puternice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care nu ştiu să înoate foarte bine sunt pur şi simplu măturaţi de curentul din adâncuri. Odată scufundaţi, şansele să supravieţuiască, mai ales dacă întâlnesc un dig, sunt extrem de mici.

Conform salvamarilor, cei prinşi în astfel de situaţie trebuie "să nu intre în panică, să se calmeze şi să încerce să iasă la suprafaţă şi să înoate paralel cu curentul. Să încerce să facă nişte semne, să ridice mâinile în aer".

Astfel de zone sunt în toate staţiunile de pe litoralul românesc. Cele mai periculoase staţiuni sunt Olimp şi Jupiter. În Eforie, zona golfurilor este cea în care au loc cele mai multe tragedii. Iar în Neptun, riscurile aduse de curenţi sunt dublate şi de gropile care fac ca apa să devină brusc foarte adâncă, în apropierea malului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Recomandările salvamarilor, dacă suntem în pericol de înec pe litoral