Antena Meniu Search
x

Video Recunoştinţă din inimă de copil: micuţii care au primit o nouă şansă la viaţă, în faţa medicilor eroi

Generozitatea a salvat vieţi: i-am întâlnit pe 9 dintre zecile de copii ale căror inimi foarte bolnave au fost reparate anul trecut pro bono de echipa profesorului Victor Costache, în colaborare cu medici străini şi cu sprijinul Fundaţiei Mereu Aproape. A fost o întâlnire copleșitoare pentru că am văzut copii cu inimi vindecate, părinți care astăzi pot, în sfârșit, zâmbi și medici determinaţi să facă bine. Împreună cu voi, cei care ați donat 2 euro prin SMS la 8848, în 2023 am salvat 23 de inimi de copii. Şi continuăm.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 20:59

Vezi și

Aşa arată bucuria. Pentru prima oară, 9 copii salvaţi şi eroii lor stau faţă în faţă... la poveşti. E un moment rar pentru medicii obişnuiţi cu operaţii-maraton. Şi o imagine pentru care aceşti părinţi s-au rugat plângând.

Recunoştinţă din inimă de copil

Când i-am cunoscut prima oară, anul trecut, erau copleşiţi de griji pentru copiii lor, cu grave probleme la inimă. Toţi au fost operaţi între timp, de o echipă multidisciplinară de medici, din Marea Britanie, Germania şi din România. Pro-bono, pentru că voi le-aţi întins mâna salvatoare de ajutor, când aveau cea mai mare nevoie.

"Vedem de fapt ce înseamnă donaţia pe care o facem la 8848, faptul că ne dăm mâna şi suntem împreună, înseamnă că aceşti copii pot să meargă, pot să facă sport şi li se schimbă viaţa. Că trăiesc! Trăiesc pentru că ne-am dat mâna şi asta e magic", spune Alessandra Stoicescu, preşedinte Fundaţia Mereu Aproape.

Azi, aici curg doar lacrimi de recunoştinţă. "Şi pentru medici, şi pentru oamenii care ajută, nu se poate spune în cuvinte", zice mama lui Mihai, plângând. "Le transmit părinţilor să fie curajoşi. Mai curajoşi decât mine. A fost invers la mine, el a fost mai curajos ca mine", spune o mămică.

"Reușită mea este zâmbetul copilului pe care îl are înainte să plece acasă. Asta pntru mine este mulțumirea de care am nevoie și răsplată oricărei intervenții", a declarat Dr. Florin Ionescu, medic specialist cardiologie pediatrică.

"Parcă văd alţi copii, de la imaginea lor în terapie. să-i văd atât de bine. E cea mai mare bucurie şi cea mai mare satisfacţie", spune Stela Robitu, asistentă-şefă ATI chirurgie cardiovasculară.

23 de copii salvaţi 

23 de copii au fost salvaţi în total prin cele 3 misiuni umanitare susţinute de Fundaţia Mereu Aproape. Şi e doar începutul. "Echipa de chirurgi cardiovasculari pediatri... Au avut acest vis de a reda viața și bucuria acestor copii, iar eu am preluat acest vis și l-am adus la realitate", a precizat Dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

"Pentru mine inima este cea mai gingașă, cea mai delicată, cea mai extraordinară parte a corpului pe care o putem repara", mărturiseşte Prof. Dr. Victor Costache, şef secţie chirurgie cardiovasculară Sanador.

La întâlnirea de astăzi, copiii au mai câştigat un prieten. Faceţi cunoştinţă cu Inimosul. Mascota campaniei noastre: "Inimă de urs trebuie să reuşim să aibă toţi aceşti copii. Împreună putem să avem această forţă! Forţa unui urs care e bun. Care ne îmbrăţişează şi care schimbă lumea. 8848".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Recunoştinţă din inimă de copil: micuţii care au primit o nouă şansă la viaţă, în faţa medicilor eroi