Parastas de 6 luni pentru Regele Mihai, la Curtea de Argeş

Publicat: 03.06.2018, 06:47.
Actualizat: 03.06.2018, 10:06

Comemorare regală la Curtea de Argeş. S-au scurs şase luni de la moartea Regelui Mihai, iar familia regală a participat la slujba de pomenire oficiată de Înalt Prea Sfintitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, la Noua Catedrală Arhiepiscopală.

Comemorare regală la Curtea de Argeş. S-au scurs şase luni de la moartea Regelui Mihai, iar familia regală a participat la slujba de pomenire oficiată de Înalt Prea Sfintitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, la Noua Catedrală Arhiepiscopală. Parastasul a fost prilej de întâlnire între Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi nepotul Regelui Mihai, Nicholas Medforth-Mills, care a venit însoţit de soţia sa, Alina Binder.

Primul sosit la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a fost ex-principele Nicolae, împreună cu soţia sa. După ce au stat de vorbă cu credincioşii aflaţi în curtea lăcaşului de cult, cei doi au fost conduşi în Catedrală de către o faţă bisericească. Cu puţin înainte de ora 12.00, oră programată pentru parastas, au ajuns şi membrii familiei regale: custodele Coroanei, Margareta, principele Radu şi principesa Maria.

Zeci de oameni simpli au venit şi ei la Curtea de Argeş să aprindă o lumânare în memoria ultimului rege al românilor. Pentru că publicul nu a avut acces în caterdală, curioşii au tras cu ochiul pe geam.

La aproape jumatate de oră de la începerea slujbei de pomenire, fostul principe Nicolae si soţia sa au ieșit înlăcrimați din Catedrală.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic. După pomenire, membrii familiei regale au plecat din catedrală pe altă ieşire, într-o discreţie totală.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de Regina Ana.

Citește și
Social • acum 2 ore
Foto
Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Social • azi la 19:46
Foto
O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO