Antena Meniu Search
x

Parastas de 6 luni pentru Regele Mihai, la Curtea de Argeş

Comemorare regală la Curtea de Argeş. S-au scurs şase luni de la moartea Regelui Mihai, iar familia regală a participat la slujba de pomenire oficiată de Înalt Prea Sfintitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, la Noua Catedrală Arhiepiscopală.

Vezi și

Comemorare regală la Curtea de Argeş. S-au scurs şase luni de la moartea Regelui Mihai, iar familia regală a participat la slujba de pomenire oficiată de Înalt Prea Sfintitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, la Noua Catedrală Arhiepiscopală. Parastasul a fost prilej de întâlnire între Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi nepotul Regelui Mihai, Nicholas Medforth-Mills, care a venit însoţit de soţia sa, Alina Binder. 

Primul sosit la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a fost ex-principele Nicolae, împreună cu soţia sa. După ce au stat de vorbă cu credincioşii aflaţi în curtea lăcaşului de cult, cei doi au fost conduşi în Catedrală de către o faţă bisericească. Cu puţin înainte de ora 12.00, oră programată pentru parastas, au ajuns şi membrii familiei regale: custodele Coroanei, Margareta, principele Radu şi principesa Maria.

Zeci de oameni simpli au venit şi ei la Curtea de Argeş să aprindă o lumânare în memoria ultimului rege al românilor. Pentru că publicul nu a avut acces în caterdală, curioşii au  tras cu ochiul pe geam.

La aproape jumatate de oră de la începerea slujbei de pomenire, fostul principe Nicolae si soţia sa au ieșit înlăcrimați din Catedrală.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic. După pomenire, membrii familiei regale au plecat din catedrală pe altă ieşire, într-o discreţie totală. 

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de Regina Ana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Parastas de 6 luni pentru Regele Mihai, la Curtea de Argeş