Antena Meniu Search
x

Noile reguli impuse pescarilor îi nemulțumește pe aceștia

Avem liber la pescuit. Dar viaţa pe baltă nu va mai fi niciodată ce a fost: fără grătar, fără bere şi muţi ca peştii, la distanţă de cel puţin zece metri. Pescarii şi proprietarii de bălţi spun că noile măsuri sunt neclare şi îi privează de cea mai mare plăcere a pescuitului: poveştile pescăreşti.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 03.06.2020, 23:27

Vezi și
  • Regulile de distanțare socială le dau mari bătăi de cap pescarilor.
  • Pescarii au interzis la grătar și consumul de băuturi alcoolice.

Pescarii au avut fir întins chiar şi după ce noile restricţii au intrat în vigoare. Vestea proastă pentru ei este că multe dintre activităţile obişnuite la o partidă de pescuit vor fi de acum interzise. 

Răzvan Olmeanu, președinte club sportiv Pelicanul: În momentul în care un pescar participă pe lac şi are o partidă de pescuit de 2-3 zile nu poate să mănânce numai răcituri, sandwich-uri. În momentul în care își face un grătar pentru a mânca o bucată de carne iarăşi nu văd un inconvenient. Cât timp numărul de pescari în stand e de doi nu văd nimic în neregulă ca doi oameni sa facă un grătar. 

Deşi pescuitul este un sport de echipă, pasionaţilor le-a fost interzisă socializarea. Însă ordinul nu este clar: "Pescuitul recreativ se va desfășura cu maximum doi pescari pe același stand de pescuit, cu respectarea unei distanțe de minimum 10 metri între participanți; Evitarea socializării cu alți pescari sau alți participanți la activitate".

Pescarii nu înţeleg dacă le este interzis să vorbească între ei sau echipele nu au voie să interacţioneze. 

Ştefan Mehedinţiu, pescar: Asta e cel mai grav pentru un pescar! Dar se poate și în doi. Se poate respecta această regulă. E trist. 

Abdul Taljbin, pescar: Nu mă deranjează că, în mod normal, între mai multe echipe lăsăm distanța mai mare. Între noi, doar o echipă de doi pescari, asta ne-a încurcat. Suntem obișnuiți să venim mai mulți.

Administratorul bălţii crede că este vorba despre distanţa între standuri. 

Răzvan Olmeanu, președinte club sportiv Pelicanul: Distanţa pe Lacul Tâncăbeşti ne permite să respectăm normele în sensul că între standurile de pescuit sunt mai mult de 10 metri.

Măcar regulile la intrarea în clubul sportiv au fost clare. Pescarii au făcut triaj epidemiologic şi au primit măşti de protecţie şi dezinfectant. 

Abdul Taljbin, pescar: Ne-au dat măşti, ni s-a luat temperatura la intrare, ni s-a dat dezinfectant să îl ținem aici. 

Din fericire, peștii nu au legătură cu regulile de pe mal și s-au lăsat prinşi în cârlige. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Noile reguli impuse pescarilor îi nemulțumește pe aceștia