Antena Meniu Search
x

Reguli noi la școală. Pentru prima oară, examenul oral la Bacalaureat se va da în februarie!

Cum se schimbă anul, se schimbă şi ceva în învăţământul românesc. Chiar dacă elevii sunt încă în vacanţă, sunt aşteptaţi la şcoală cu un nou program.

Vezi și

Cum se schimbă anul, se schimbă şi ceva în învăţământul românesc. Chiar dacă elevii sunt încă în vacanţă, sunt aşteptaţi la şcoală cu un nou program. Pentru prima oară, examenul oral la Bacalaureat se va da luna viitoare.

Astronomie, inventică, fotografie, tehnici de vorbire în public sau finanţe personale. Sunt cursurile pe care elevii de liceu ar putea să le aibă în noua programă. Pentru asta, ministrul Educaţiei face, din nou, un sondaj online. Marian, un elev de clasa a XII-a, nu mai vrea să audă de opţionale. 

Marian, elev: "Este foarte aglomerat, aşa cred eu şi aşa cred şi alţi elevi, ar trebui să fie mai puţine materii." Prietenul lui, Vian, învaţă la un liceu privat din Bucureşti şi spune că el are şase materii în total pe an: "Geografie, spaniolă, engleză, matematică, istorie, biologie. Poţi să le alegi tu. Suntem încărcaţi cu foarte multă teorie. În sistemul privat nu ai multă teorie, dar se combină cu practica." 

Până atunci, însă, elevii de clasa a douăsprezecea se pregătesc pentru probele orale ale Bacalaureatului. Pentru prima dată în istorie, examenul de Bacalaureat va începe în luna februrarie. Aşa că în data de 12 februarie va avea loc prima proba orală, la limba şi literatura română. Urmează între 16 şi 20 februarie competenţele digitale, iar mai apoi, în 21 şi 22 februarie, elevii vor fi testaţi la o limbă de circulaţie internaţională. 

Noul calendar îi încurcă puţin pe elevi, mai ales că notele la aceste examene nu contează la media finală. 

Peste 4 luni vor începe şi probele scrise. Cea mai controversată schimbare pentru anul nou rămâne manualul unic pentru fiecare materie, tipărit la editura de stat. Ar putea deveni realitate din toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi la școală. Pentru prima oară, examenul oral la Bacalaureat se va da în februarie!