Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi pentru românii amendaţi. În curând ar putea să depună contestaţia în localitatea de domiciliu

Se schimbă regulile pentru românii care primesc amenzi și vor să le conteste. Toate contravențiile, chiar şi cele primite pentru încălcarea regulilor de circulație, vor putea fi contestate de acum înainte și la judecătoria din sectorul sau localitatea în care locuieşte cel amendat. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 28.03.2022, 14:26

Vezi și

Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor şi trebuie promulgat de preşedinte. Până acum, cei care erau amendaţi puteau depune o contestaţie doar la judecătoria pe raza căreia s-a întâmplat fapta pentru care au fost sancţionaţi.

Au durat 3 ani pentru ca această lege, care adaugă nu mai mult de 11 cuvinte la textul deja existent, să treacă de Parlament. Practic, în prezent, dacă luăm o amendă de orice fel și vrem să o contestăm, suntem obligați să facem acest lucru la judecătoria pe raza căreia s-a întâmplat acest lucru.

Chiar dacă, să spunem, locuim în București și am fost amendați în Iași. Dacă legea este promulgată, vom putea pur și simplu să mergem la judecătoria de sector pentru aceeași procedură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi pentru românii amendaţi. În curând ar putea să depună contestaţia în localitatea de domiciliu