Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru producătorii români care se laudă că produc iaurt grecesc

Adio, iaurt grecesc fabricat în România! Se schimbă regulile pentru producătorii români care folosesc această denumire, după ce Ambasada Greciei le-a cerut autorităţilor să ia măsuri. Iniţiativa a creat însă controverse. Sute de kilograme de iaurt au fost deja retrase din magazine. 

de Redactia Observator

la 16.07.2019, 22:18

Vezi și

Adio, iaurt grecesc fabricat în România! Se schimbă regulile pentru producătorii români care folosesc această denumire, după ce Ambasada Greciei le-a cerut autorităţilor să ia măsuri. Iniţiativa a creat însă controverse. În timp ce sute de kilograme de iaurt au fost deja retrase din magazine, mulţi producători spun că măsura este abuzivă. 

De aproape o lună, comercianţii au început să facă ordine pe rafturile magazinelor. Nu mai acceptă denumirea de "iaurt grecesc" pe etichetele produselor fabricate în România. Motivul? O adresă prin care Ambasada Greciei a sesizat statul român că producătorii de la noi se folosec de un brand grecesc, pentru a vinde mai mult. 

La polul opus, producătorii români spun că respectă legea şi că nu duc în eroare consumatorii, pentru că fabrică iaurt după o reţetă grecească. 

Cu ce se deosebeşte, totuşi, iaurtul grecesc de cel normal?

Iaurtul grecesc are de două ori mai multe proteine faţă de iaurtul clasic. Astfel că, la o porţie medie de 170 de grame, dacă unul conţine până la 20 de grame de proteine, celălalt conţine doar nouă grame. 

Până acum, ANPC a restras de la raft aproape 600 de kilograme de iaurt şi a dat 60 de amenzi pentru etichete înşelătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi pentru producătorii români care se laudă că produc iaurt grecesc