Antena Meniu Search
x

Reguli pentru redeschiderea teraselor. Măsura ar putea fi luată de la 1 iunie, dacă numărul infectărilor continuă să scadă (Video)

1 iunie nu va mai fi doar Ziua Copilului, ci şi a teraselor. Dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus nu va creşte până la finalul săptămânii, atunci vom putea lua masa în oraş. 

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 08:34

Vezi și
  • Clienții vor putea sta cel mult opt la o masă.
  • Chelnerii, obligați să poarte măști și mănuși.

Ministrul Sănătăţii spune că restaurantele trebuie să respecte reguli stricte: mâncarea va fi preparată şi servită doar cu mănuşi de protecţie, iar clienţii vor veni la terase doar în baza unei rezervări. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Dacă evoluția este cea pe care o preconizăm, o evoluție favorabilă putem să ne așteptăm la redeschiderea teraselor.

Este cea mai aşteptată modificare pe care ministrul Sănătăţii o pregăteşte din 1 iunie. Chiar dacă terasele se vor deschide, cafeaua nu va mai fi servită la fel ca înainte. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Rămân aceleași reguli pe care le știm de distanțare socială, acele reguli de dezinfecție a tuturor spațiilor comune.

Clienţii vor merge la terase doar dacă fac rezervare. Aici, trebuie să respecte o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate. Iar chelnerii vor purta măşti şi mănuşi. 

Danie Mischie, preşedinte Asociaţia patronală HORA: Propunerea HORA a fost ca la o masă să poată sta maximum, în primele două săptămâni, opt persoane. Şi ne-am gândit aici în primul rând la familiile cu copii. Numărul de locuri este cu 50% mai mic pe fiecare terasă în urma acestei distanţări. 

Una dintre propuneri este ca toţi clienţii să rămână într-o bază de date şi să poată fi contactaţi, dacă în localul respectiv se va confirma un caz de Covid19. 

Sorin Gănescu, manager restaurant: Degeaba deschidem acum, dacă prin această deschidere catalizăm o reizbucnire a valului de îmbolnăviri.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară propune redeschiderea localurilor în trei etape.

Dacă terasele se deschid pe 1 iunie, restaurantele vor primi clienţi în interior abia două săptămâni mai târziu.

Iar 1 iulie ar trebui să fie ziua în care toate restaurantele, inclusiv cele care organizează nunţi, să se redeschidă.

Dacă starea de alertă nu se prelungeşte, acest lucru se va întâmpla mai devreme, pe 15 iunie.

Patronii de terase sunt oricum pregătiţi să reia activitatea în orice moment. 

Diana Nica, manager de restaurant: Ne pregătim cu tot ce s-a primit de la Guvern şi ce ţine şi de ordine interioară, igienizare, dezinfectanţi şi toate cele necesare. Din păcate am avut o bună parte dintre colegi în şomaj tehnic, ne pregătim să îi rechemăm la muncă, au fost şi ei nerăbdători şi au ţinut legătura pe toată perioada.

Veşti bune sunt şi pentru părinţi. Din 15 iunie, dacă numărul de cazuri nu va creşte, Ministerul Sănătăţii ar putea decide redeschiderea locurilor de joacă din parcuri, mall-uri sau after-school-urile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Reguli pentru redeschiderea teraselor. Măsura ar putea fi luată de la 1 iunie, dacă numărul infectărilor continuă să scadă (Video)