Antena Meniu Search
x

Reguli de urmat în aeroport și în avion, pentru o vacanță liniștită

Pandemia ne-a schimbat modul de a plănui şi alege vacanţele. Schimbările nu s-au oprit însă. De azi, mai multe ţări dau startul sezonului turistic, iar marile companii îşi reiau treptat zborurile. Însă pentru a avea un zbor linişti şi a ajunge sănătoşi la destinaţie trebuie să respectaţi câteva măsuri de siguranţă.

de Redactia Observator

la 01.07.2020, 17:47

Vezi și
  • Noi reguli de igienă în timpul călătoriilor
  • Pandemia de coronavirus a adus restricții în sezonul turistic

Începând de astăzi, destinaţii precum Grecia, Spania şi Egipt primesc din nou turişti străini, inclusiv români. Pentru paradisul tropical din Maldive, doritorii mai trebuie să aibă răbdare încă două săptămâni. Însă, pentru călătoriile cu avionul, măsurile de siguranţa pentru vacanţă trebuie luate încă de acasă. Specialiştii ne recomandă ca în cazul în care avem simptome de coronavirus în ziua călătoriei, mai bine să ne amânăm plecarea.

Pentru a limita contactul cu alte persoane, ideal ar fi ca înainte de zbor, pasagerii să îşi facă check-in-ul online.

Recomandat este să nu ne mai plimbăm prin aeroport pentru diferite cumpărături din magazinele duty free, de exemplu, şi să ne limităm doar la deplasările strict necesare.

Totodată, călătorii ar trebui să evite genţile voluminoase de mână şi să îşi depoziteze majoritatea lucrurilor în bagajul de cală. Astfel, îmbarcarea şi debarcarea se vor desfăşura mai uşor, iar şansele ca virusul să se răspândească vor fi mai mici.

După atingerea oricărui obiect care nu ne aparţine precum cărucioare sau scaune, trebuie să ne spălăm pe mâini. Ne vom putea da jos şi masca de protecţie, însă doar în faţa angajaţilor de la aeroport pentru ca autorităţile vamale să ne poată identifica.

Distanţarea socială trebuie respectată pe cât posibil, atât în aeroport, cât şi la 11 mii de metri altitudine. În timpul zborului, recomandat este ca pasagerii să evite plimbările pe culoar şi în cazul în care se simt rău, să anunţe imediat însoţitorii de zbor.

La aterizare, în funcţie de destinaţia aleasă, călătorii trebuie să completeze un formular în care să menţioneze ţara din care vin sau pe care au tranzitat-o. În caz contrar, amenzile sunt usturătoare. În Marea Britanie, de exemplu, se ridică la o mie de lire sterline, practic preţul unei excursii întregi. După toate formalităţile, turiştii trebuie să părăsească aeroportul cât de repede posibil şi dacă este cazul să intre 14 zile în izolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Reguli de urmat în aeroport și în avion, pentru o vacanță liniștită