Antena Meniu Search
x

Regulile care opresc o şansă la viaţă

Statul român i-a dat şansa la o nouă viaţă, dar regulile aceluiaşi stat nu-i permit s-o trăiască. E povestea Ceraselei, o tânără de 24 de ani, din Botoşani

Vezi și

Statul român i-a dat şansa la o nouă viaţă, dar regulile aceluiaşi stat nu-i permit s-o trăiască. E povestea Ceraselei, o tânără de 24 de ani, din Botoşani

A făcut un transplant de plămâni la un spital din Austria, cu bani de la Ministerul Sănătăţii. După operaţie a făcut o infecţie. Medicii austrieci i-au recomandat un tratament şi i l-au dat pentru câteva luni printr-o sponsorizare. În România, tratamentul e decontat de stat pentru alte boli, nu şi pentru a ei. Are nevoie de ajutorul nostru.

Este tratamentul care o ţine în viaţă pe Cerasela. Un antibiotic puternic dar şi foarte scump.

Bani pe care nu-i are. Leacul i-a fost recomandat tinerei de medicii din Austria, care în urmă cu patru ani îi făceau fetei transplant de plămâni. Operaţia a fost un succes atunci. A costat 120 de mii de euro, iar banii au fost decontaţi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Ghinionul a venit însă, acum o lună când fata a descoperit că o bacterie i-a infectat plămânii artificiali şi căile respiratorii.

Austriecii i-au făcut rost fetei printr-o sponsorizare de doza necesară pentru o lună de zile. Tratamentul însă, trebuie făcut trei luni. Cerasela este disperată.

Singura speranţă de vindecare ar fi ca familia tinerei să adune cât mai repede 18 mii de lei. Medicii de la noi şi sistemul nu o pot ajuta. Antibioticul nu poate fi nici prescris şi nici decontat de Casa Naţională, pentru că în România medicamentul este destinat altor boli.

Diagnosticul Ceraselei este altul, aşa că fata apelează la sprijinul celor din jur. Şi-a făcut şi o pagină de facebook unde îi roagă pe cei cu suflet mare să o ajute. Până acum a reuşit să adune doar 760 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Regulile care opresc o şansă la viaţă