Antena Meniu Search
x

Video Relaxarea pe litoral începe de Florii. Vestea ridicării restricţiilor a picat numai bine pentru hotelieri şi pentru patronii de restaurante

Un pas mic, dar important, pentru relaxare! Cu doar câteva zile înainte de minivacanţa de Paşte şi 1 mai, la mare se ridică restricţiile de weekend, chiar de Florii! Vestea a picat numai bine pentru managerii de hotel, dar şi pentru patronii de restaurante.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.04.2021, 10:14

Vezi și
  • Relaxarea pe litoral începe de Florii

Mare forfotă la mare!  Cum incidenţa municipiului Constanţa a scăzut sub 3,5 infectări la mia de locuitori, litoralul este pregătit să-şi recâştige turiştii.

Corina Martin, manager agentie de turism: Ne îndreptăm oricum spre deschiderea de sezon la 1 mai şi ne pregătim pentru primul mare weekend al litoralului 2021. Şi pe măsură ce anunţăm asemenea ridicări ale restricţiilor oamenii au curaj practic şi sunt motivaţi să vină către litoralul românesc.

Incidenţa pe litoral a fost în scădere în ultimele săptămâni, judeţul are o valoare de 2,68 cazuri la mia de locuitori, iar municipiul a întregistrat o incidenţă sub 3,5. Asta înseamnă că restricţiile de weekend vor fi ridicate de la sfârşitul acestei săptămâni, iar oamenii pot sta la terase până la ora 21:00. Vestea a picat numai bine pentru managerii de restaurante. Fiecare oră în plus îi pot aduce mai rapid pe linia de plutire.

Gabi, manager restaurant: Am fost foarte afectaţi de acestă decizie de a închide la 18:00 pentru că practic clienţii veneau la 13:30, 14:00 şi la 17:30 toată lumea trebuia să plece. Adică a fost un interval de 4 ore, foarte puţin.

Pe acelaşi subiect

Relaxarea pe litoral începe de Florii

Mâine se va lua decizia oficială în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel că, în weekendul de Florii, regulile vor fi mai relaxate pe litoral.

Egevit Aslan, vicepreşedinte FPTR: Cu apropierea sărbătorilor este foarte important pentru a determina turiştii poate încă nehotărâţi să încerce un weekend prelungit pe litoral sau minivacanţă. 

Sebastian Puzvana, manager hotel: Acum, de Florii, aşteptăm ridicarea restricţiilor, hotelul este deschis. Aşteptăm turişti la mare având în vedere că se anunţă vreme bună, soare, sperăm ca lumea să vină, să se bucure pentru prima dată anul acesta de litoral.

Turiştii care vor ajunge în weekendul acesta la mare, sau în minivacanţa de Paşte, vor fi nevoiţi să respecte în continuare regulile de distanţare şi de protecţie. Abia de la 1 iunie obligativitatea purtării măştii pe plajă ar putea fi eliminată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Relaxarea pe litoral începe de Florii. Vestea ridicării restricţiilor a picat numai bine pentru hotelieri şi pentru patronii de restaurante