Antena Meniu Search
x

Renunță la tocuri cât de repede poți! Îți scurtează din viață! Află de ce!

De la domnișoare până la doamne, toate suntem fascinate de pantofii cu toc. Odată ce îi încălțăm ne transformăm în variante proprii de Cenușărease: se schimbă postura, piciorul devine mai lung, iar de ținută nici nu se mai pune problema!

 De la domnișoare până la doamne, toate suntem fascinate de pantofii cu toc. Odată ce îi încălțăm ne transformăm în variante proprii de Cenușărease: se schimbă postura, piciorul devine mai lung, iar de ținută nici nu se mai pune problema! Rochia cu siguranță va arăta perfect pe noi. Trece o zi, trec două, trec ani… În timp vei constata că pantoful cu toc te îngrozește. Încă îi iubești delicatețea, vrei să îi porți, dar numai gândul că picioarele tale vor avea de suferit pe tot timpul zilei.

Prețul plătit de purtarea frecventă a tocurilor nu este chiar de neglijat: oasele, articulațile și circulația au mult de suferit de pe urma purtării tocurilor mai mult de 3-4 ore pe zi.

Medicii ne recomandă să purtăm tocuri de 2-3 cm, care nu numai că nu cresc presiunea exercitată asupra piciorului, ci ajută și la întărirea mușchilor pelvieni. Niciodată nu trebuie purtați în continuu așa că este preferabilă alternarea cu balerini sau pantofi cu talpă joasă.

Totuși, dacă nu sunteți pregătită să renunțați la ele și vreți să mai faceți sacrificii în numele modei, încercați să vă cumpărați pantofi cu tocul mai gros sau cu talpă ortopodică. Ajută la distribuirea uniformă a greutății. De asemenea, folosiți tălpi moi pentru a reduce impactul asupra genunchilor. Dar cel mai important: alegeți mărimea potrivită astfel încât piciorul să nu alunece în față.

Riscul este cu atat mai mare in cazul adolescentelor care incep sa poarte pantofi cu toc inalt inca de la o varsta frageda cand corpul lor nu este pe deplin dezvoltat. Acestea risca sa aiba probleme de sold si dureri de spate la maturitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Renunță la tocuri cât de repede poți! Îți scurtează din viață! Află de ce!