Antena Meniu Search
x

Video Repartitoarele pentru căldură, obligatorii până la finalul anului. Cât costă aceste dispozitive

O veste nu neapărat bună pentru toţi cei care locuiesc la bloc şi au încălzire centralizată! Cei care încă nu și-au montat încă repartitoarele ar trebui să o facă pentru că, de la 1 ianuarie, veţi fi amendaţi. Există o lege încă de anul trecut care ne obligă să facem această schimbare, pentru a măsura consumul de energie termică. Dar până acum nu eram sancţionaţi dacă nu o respectăm.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 24.10.2022, 13:52

Vezi și

"Un repartitor ne costă în jur de 150 de lei, iar dacă e să facem un calcul, pentru un apartament cu trei camere, în care avem cinci calorifere, costurile ajung la 750 de lei. Pe lângă aceste repartitoare, mai putem să alegem varianta și în care montăm contoare individuale la ieșirea din locuință.Acestea ajung la 1.500 de lei. Avem o lege care ne obligă ca până la sfârșitul anului să montăm fie repartitoare, fie contoare individuale care să măsoare energia termică. În caz contrar, putem primi, de anul viitor, chiar și amenzi care se ridică la 1.000 de lei. Așadar, vorbim de sancțiuni destul de mari.

Deși mai avem puțin până când va intra în vigoare această lege, românii pare că nu sunt pregătiți. În Capitală, spre exemplu, există peste 500.000 de apartamente, iar dintre acestea, în mai puțin de jumătate s-au montat aceste repartitoare sau contoare individuale", transmite Mădălina Chițac, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Repartitoarele pentru căldură, obligatorii până la finalul anului. Cât costă aceste dispozitive