Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Restricţii în judeţul Braşov şi pe Valea Prahovei. Ce reguli trebuie să respecte turiştii

Atenţie, dacă v-aţi planificat sfârşitul de săptămână la munte. Pe Valea Prahovei şi în judeţul Brașov, masca este obligatorie în multe zone turistice. La ce obiective trebuie să purtaţi mască şi care sunt restricţiile ce trebuie respectate, aflaţi din reportajul următor.

de Claudiu Loghin

la 24.10.2020 , 21:56

  • În ciuda restricţiilor, turiştii au dat năvală şi în acest weekend pe Valea Prahovei
  • De la începutul pandemiei, atât în Prahova, cât şi în judeţul Braşov au fost confirmate peste 8.500 de infectări cu virusul SARS-CoV-2

Din cauza numărului mare de infectări, în judeţul Braşov măsurile speciale au fost impuse încă de acum 4 zile de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

Claudiu Loghin - reporter Observator: Turiştii care vin în weekend la Braşov trebuie să ştie două lucruri extrem de importante. Portul măştii este obligatoriu în toate spaţiile publice închise sau deschise pentru persoanele care au împlinit cinci ani, iar formarea grupurilor pietonale mai mari de 6 persoane este interzisă.

Cu totul, în şase localităţi din judeţ trebuie să respecţi măsuri speciale, pentru că depăşesc rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Pintre ele şi Ghimbav, unde incidenţa se apropie de 4 la mie. Măsurile au lăsat deja urme adânci în ce priveşte turismul din zonă.

Vezi și

Adriana Pop - administrator cofetărie: A scăzut vânzarea, dar încercăm să trecem, mergem înainte.

În staţiunile de pe Valea Prahovei, măsurile de protecţie au devenit parte din peisaj. 

Claudiu Loghin - reporter Observator: La telecabiana Buşteni-Babele, capacitatea este limitată la nouă turişti într-un singur transport. De asemeni, potrivit inscripţiilor de la intrare este obligatorie folosirea măştii faciale şi chiar a mănuşilor de protecţie.

Iar castelul Peleş îşi primeşte oaspeţii cu două condiţii.

Sincron Anca Hogea - director general adjunct Muzeul Naţional Peleş: Atât în interiorul castelului, cât şi pe terasă, sunt obligaţi să poarte mască. Nu se intră într-o încăpere decât maximum 5 persoane.

În Buşteni, Sinaia, Azuga sau Comarnic se pot face trasee montane fără mască. Doar Breaza a depăşit rata de 3 cazuri la mia de locuitori. În ciuda restricţiilor, turiştii au dat năvală şi în acest weekend pe Valea Prahovei. 

De la începutul pandemiei, atât în Prahova, cât şi în judeţul Braşov au fost confirmate peste 8.500 de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Restricţii în judeţul Braşov şi pe Valea Prahovei. Ce reguli trebuie să respecte turiştii