Antena Meniu Search
x

Starea de alertă vine cu noi restricții. Multe ţări nu mai acceptă turişti din România

Numărul mare de cazuri noi de coronavirus ne strică vacanţele! Multe ţări nu mai acceptă turişti din România, în consecinţă cursele aeriene sunt anulate.

de Redactia Observator

la 23.07.2020, 13:32

Vezi și
  • Mulţi turişti au fost deja forţaţi să îşi schimbe destinaţia de vacanţă.
  • WizzAir nu va mai zbura spre Portugalia, Suedia şi Emiratele Arabe Unite.

Numărul mare de cazuri noi de coronavirus ne strică vacanţele! Multe ţări nu mai acceptă turişti din România, în consecinţă cursele aeriene sunt anulate. Desigur, şi agenţiile de turism au de suferit. Multe dintre ele operau doar destinaţii din Turcia, Portugalia sau Egipt, inaccesibile în acest an. Şi, pentru că prea mulţi clienţi au cerut returnarea banilor plătiţi pentru vacanţe, au ajuns să-şi declare falimentul.

Internetul abundă de oferte de zboruri pentru diferite destinaţii. În pandemie însă nu este foarte indicat să ne planificăm astfel de călătorii şi, mai ales, să plătim biletele.

Roxana Ilinca, manager agenţie de turism: Din păcate, anulare este cuvântul care a marcat turismul de la începutul pandemiei în toată lumea.

Mulţi turişti au fost deja forţaţi să îşi schimbe în ultimul moment destinaţia de vacanţă sau chiar să renunţe la concedii în străinătate după ce companiile aeriene au suspendat zboruri pe bandă rulantă.

Alina Pirva - turist: În Portuglia, în următoarele două săptămâni, era o vacanţă programată din februarie. A trebuit să reprogramăm pentru anul viitor. Tot acolo, e o destinaţie preferată. Iar anul acesta.o să mergem la noi.

Până la finalul lunii, WizzAir nu va mai zbura spre Portugalia, Suedia şi Emiratele Arabe Unite. Blue Air suspendă zborurile spre Suedia şi Israel până pe 15 August, iar TAROM, pe lângă Suedia şi Israel, nu va avea curse nici spre Egipt, Iordania, Moldova, Liban şi mai ales Turcia, atât de dorită de mulţi turişti români.

Marius Berca, reprezentant agenţie de turism: Turiştii care aveau zboruri programate pe Turcia, Egipt sau Tunisia şi şi-au luat concediu să îi redirecţionăm către Grecia.

Cei care au cumpărat bilete direct de la compania aeriană au însă doar trei variante. Pot reprograma zborul pe parcursul unui an, primesc un voucher valoric pentru cumpărarea altui bilet de zbor sau pot cere rambursarea banilor, dar asta durează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Starea de alertă vine cu noi restricții. Multe ţări nu mai acceptă turişti din România