Antena Meniu Search
x

Video Restricțiile diferite de la o zonă la alta, în funcție de rata de incidență, i-au bulversat pe români. ”Ba e ora 21, ba e 20!”

Este ultima sâmbătă în care putem circula în Bucureşti, fără declaraţie, până la ora 22.00. De mâine seară, se dă stingerea cu două ore mai devreme, dacă nu avem vreo urgenţă. Iar magazinele se vor închide încă de la ora 18.00. Numărul infectărilor din Capitală este în continuă creştere. 7 locuitori din 1000 s-au îmbolnăvit în ultimele două săptămâni. Dacă lucrurile nu se schimbă drastic, în câteva zile vom avea parte de măsuri şi mai dure.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.03.2021, 20:26

Vezi și
  • Numărul infectărilor din Capitală este în continuă creştere, 7 locuitori din 1000 s-au îmbolnăvit în ultimele două săptămâni.

Capitala a ajuns la o rată de infectare de 6,88 la mie. De la miezul nopţii intră în vigoare noile restricţii. Astfel, magazinele se vor închide de la ora 18 iar circulaţia va fi interzisă după ora 20. Aşa va fi în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

În cazul în care rata de infectare depăşeşte 7,5 la mie, măsurile sunt valabile şi în restul săptămânii. 

Deplasările în scop de serviciu și urgențele medicale, exceptate de la restricții

Excepţie fac deplasările în scop de serviciu sau pentru îngrijirea membrilor familiei şi urgenţele medicale.

Tot de mâine, sunt noi reguli şi pentru mall-urile din Bucureşti, care sunt obligate să monitorizeze numărul clienţilor care le trec pragul.

Alin Stoica, prefect Bucureşti: ”Magazinele respectă programul stabilit, până la ora 18.00 şi în plus, vineri sâmbătă, duminică urmând să respecte şi încărcarea de o persoană la şapte metri pătraţi”.

Nimeni nu ştie momentan cum va putea fi calculată distanţa. Sălile de fitness vor fi şi ele închise, tot începând de mâine. 

Românii, bulversați de ultimele restricții anunțate de autorități

Sunt mulţi indici şi cifre în funcţie de care se impun sau se ridică restricţiile, iar bucureştenii au fost bulversaţi. Nu mai ştiu în ce scenariu sunt, la ce oră se închid magazinele sau până la ce oră au voie să circule în afara locuinţei.

Autorităţile au impus restricţii similare şi în ţară. În comuna Păuleşti, din Prahova, de exemplu, unde rata de infectare este de 5,77 la mie, oamenii aveau aceleaşi întrebări.

A fost luat prin surprindere până şi primarul, chiar dacă edilul spune că a încercat să lămurească cetăţenii comunei.

Sandu Tudor, primar Păuleşti: ”Am afişat la fiecare magazin în parte. Am dat la fiecare magazin câte o înştiinţare de ieri dimineaţă. Se dă un ordin dimineaţa şi până seara se dă altceva. Ieri trebuia să intrăm în scenariul roşu, pe urmă a spus că de duminică seara”.

Măsurile restrictive vor fi ridicate când numărul infectărilor va scădea sub 3,5 cazuri la o mie de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Restricțiile diferite de la o zonă la alta, în funcție de rata de incidență, i-au bulversat pe români. ”Ba e ora 21, ba e 20!”