Antena Meniu Search
x

Retrocedări record în România! Păduri de patru ori cât Bucureştiul!

Alteţele lor aproape regale, prinţul Paul şi Prinţesa Lia, nu se mai duc la reuniuni mondene, se duc la DNA. Acuzaţiile sunt grave: c-ar fi pus mâna ilegal pe moşii cu valoare istorică inestimabilă

Vezi și

Alteţele lor aproape regale, prinţul Paul şi Prinţesa Lia, nu se mai duc la reuniuni mondene, se duc la DNA. Acuzaţiile sunt grave: c-ar fi pus mâna ilegal pe moşii cu valoare istorică inestimabilă

Ancheta are loc la opt luni după ce Observator v-a prezentat în exclusivitate cum au ajuns prinţul Paul şi prinţesa Lia artizanii celei mai mari revendicări din România. Nu sunt singurii grei din ţinta procurorilor - veteranii politici Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc sunt suspectaţi că ar fi susţinut judecătorii care au înstrăinat proprietăţile.

Cu totul, 90.000 de hectare de moşii, păduri şi terenuri! De patru ori suprafaţa Capitalei.

Totul a pornit de la cererea de retrocedare ilegală a moştenirii Ghica, făcută de un descendent al altei familii nobiliare: Paltin Gheorghe Sturza. Acesta voia dreptul de proprietate asupra a 43 de hectare de pădure în patru localităţi din judeţul Bacău. Le-a obţinut cu ajutorul a doi magistraţi din tribunalul Covasna şi a finei sale judecătoarea braşoveană Roxana Adam.

Soţul judecătoarei, deputatul PSD Ioan Adam ar fi fost cel care a făcut legătura dintre reţeaua retrocedărilor ilegale şi liderii PSD Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu.

Procurorii spun că Adam ar fi pus o vorbă bună în favoarea naşului său cu sânge albastru când ROMSILVA a refuzat să cedeze pădurile pe care urmaşul familiei Sturza le obţinuse ilegal. Aici - susţin procurorii DNA - ar fi intrevenit deputatul de Bacău, Viorel Hrebenciuc. Acesta ar fi apelat la senatorul Ilie Sîrbu, fost Ministru al Agriculturii şi Pădurilor, ca să îl deteremine pe şeful Romsilva să înceteze cu procesele.

Consiliul Superior al Magistraturii a încuvinţat deja eventuala arestare a celor trei judecători suspectaţi în dosarul retrocedărilor ilegale. Deocamdată nu a fost făcută nici o reţinere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Retrocedări record în România! Păduri de patru ori cât Bucureştiul!