Antena Meniu Search
x

Promovabilitatea la BAC, mai mare cu 10 la suta fata de anul trecut

Elevii de liceu au stat mai mult cu burta pe carte anul acesta. O spun rezultatele partiale ale examenului de bacalaureat. In ciuda scandalurilor de coruptie, anul acesta, rata de promovabilitate a fost cu zece procente mai mare decat in 2012.

Vezi și

Peste 55 la suta dintre absolventii de liceu au promovat examenul maturitatii anul acesta, fata de 44,26 in 2012.

In randul celor care au dat pentru prima data bacalaureatul, procentul de promovabilitate e si mai mare: 62,32 la suta. Iar dintre candidatii care au picat examenul in sesiunile trecute doar 30,82 la suta au obtinut medie de trecere anul acesta.

Cei mai silitori elevi au fost cei din Braila. In acest judet, peste 74 la suta dintre candidati au promovat. Topul e completat de judetele Cluj si Iasi.

Capitala se afla la jumatatea clasamentului. 50,82 la suta dintre bucurestenii inscrisi la examen au trecut anul acesta, mai mult cu 10 procente fata de anul trecut.

La polul opus, cele mai slabe rezultate s-au inregistrat in Ilfov, doar 27,91 la suta dintre adolescenti au luat nota de trecere. Clasamentul judetelor codase este continuat cu Teleorman si Harghita.

Dar ierarhia s-ar putea modifica pentru ca notele din judetul Giurgiu n-au fost centralizate inca.

Politistii si procurorii n-au promovat in schimb bacalaureatul. Cel putin asta e parerea premierului Victor Ponta. Ramane de vazut cine va plati pentru aceste abuzuri.

La toate centrele de examinare notele vor fi afisate in aceasta dimineata, iar elevii vor putea face contestatii pana deseara. Rezultatele finale vor fi publicate vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Promovabilitatea la BAC, mai mare cu 10 la suta fata de anul trecut