Un român din Alba prepară kebap de oaie ca la Istanbul
Incursiune gastronomică în bucătăria turcească! Un român din Alba ne învaţă cum să pregătim un kebab de oaie ca la Istanbul. Carnea trebuie să fie proaspătă, tocată manual şi, mai ales, bine frământată. Se rumeneşte pe jar şi este asezonată cu legume coapte.
- "M-a înșelat. Mi-a luat casa!" Administratora unui bloc din Capitală, ucisă de un vecin. DETALII la Observator 17:00, ÎN DIRECT la Antena 1
- Imagini de la locul prăbuşirii dronei, în Insula Mare a Brăilei. Craterul format are un diametru de 4 m
Incursiune gastronomică în bucătăria turcească! Un român din Alba ne învaţă cum să pregătim un kebab de oaie ca la Istanbul. Carnea trebuie să fie proaspătă, tocată manual şi, mai ales, bine frământată. Se rumeneşte pe jar şi este asezonată cu legume coapte. Nu lipsesc nici mirodeniile, care dau gustul specific.
Nu suntem în Turcia, ci în Alba. Iar Marius, bucătar de meserie, ne pregăteşte un kebab după o reţetă tradiţională.
Ingredientele sunt tocate cu grijă - ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia şi pătrunjelul. Bineînţeles, se adaugă şi condimente - sare şi boia. Carnea trebuie frământată bine, apoi se împarte în mici bulgări.
Într-un colţ, grătarul sfârâie, iar bucătarul coace pe jar şi roşii. Dar încălzeşte şi lipiile, numai aşa devin suculente. În câteva minute, carnea se rumeneşte. Apoi, Marius aşează kebab-ul pe un platou, lângă legume coapte şi spanac.
Iar acum se dă testul gustului, chiar în locuinţa bucătarului. Oaspeţii sunt nerăbdători să încerce kebab-ul de oaie. De pe masă nu lipsesc nici murăturile.
În ţara noastră carnea de oaie nu este atât de căutată, însă gustul preparatelor specifice bucătăriei arabe sau turceşti este apreciat.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰