Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă într-un avion plin cu români. Un pasager a încercat să deschidă uşile de urgenţă, în aer

A fost panică într-un avion plin cu zeci de români! Un pasager a forţat o ieşire de urgenţă în zbor şi aproape a reuşit să tragă trapa de siguranţă.

de Redactia Observator

la 14.04.2018 , 19:39

A fost panică într-un avion plin cu zeci de români! Un pasager a forţat o ieşire de urgenţă în zbor şi aproape a reuşit să tragă trapa de siguranţă. Avionul a plecat de la Bucureşti în această dimineaţă şi era în manevră de aterizare pe aeroportul din Roma când s-a întâmplat incidentul. Întreg echipajul a intervenit pentru a-l opri pe românul agresiv. În cele din urmă, acesta a fost pus la podea de ceilalţi pasageri.

La mii de metri în aer, s-a dat alarma la mijlocul avionului plin cu români. Bărbatul a fost la un pas să deschidă uşa de evacuare, chiar în timpul zborului, cu 25 de minute înainte ca aeronava care decolase de la Otopeni să aterize pe aeroportul din Roma, Ciampino. 

Pasager, martor la incidentul din avion: "A fost ceva sperietură, erau copii care începuseră să plângă, mai multe mame care se panicaseră. A durat, în total, cinci secunde. Au sărit toţi oamenii de pe rândurile de scaune de lângă el şi l-au tras de acolo."

Vezi și

Bărbatul a fost pus la podea de pasageri şi de stewardese. 

"Echipajul acestui zbor de la București la Roma a cerut asistența poliţiei la aterizare. Avionul a aterizat în mod normal, iar individul a fost îndepărtat și reținut de poliție", a fost răspunsul companiei aeriene.

Pasagerul, care ar avea în jur de 30 de ani, putea să provoace o tragedie. Deşi are mai multe sigilii, o astfel de uşă se poate deschide cu forţa, în timpul manevrelor de aterizare, atunci când aeronava nu mai este presurizată, explică experţii. De aceea este vital să purtaţi centura de siguranţă. 

Paul Mitu, pilot: "În procesul de aterizare se desfăcea geamul acela."

La sub 4.000 de metri, puteţi respira totuşi normal, în timpul zborului. 

Paul Mitu, pilot: "Nu exista pericol de catastrofă sau moarte instantanee prin lipsă de oxigen a pasagerilor."

Deocamdată, compania aeriană nu a furnizat un punct de vedere despre acest incident. Un caz similar a avut loc acum trei săptămâni, când un pasager bulgar a încercat să intre în cabina pilotului, într-un zbor cu destinaţia Bucureşti. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Alertă într-un avion plin cu români. Un pasager a încercat să deschidă uşile de urgenţă, în aer