Antena Meniu Search
x

Român prins când încerca să introducă în țară haine contrafăcute de aproape 1,6 milioane de lei

Un român de 25 de ani a fost prins când intenționa să introducă în țară haine contrafăcute în valoare de aproape 1,6 milioane de lei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.11.2020, 10:49

Românul venea cu hainele contrafăcute din Grecia
Sacii plini cu haine contrafăcute au fost indisponibilizați de polițiștii de frontieră - Poliția de Frontieră
  • Tânărul implicat în acest caz s-a ales cu dosar penal.
  • Tânărul aducea hainele contrafăcute din Grecia.

Incidentul s-a produs la Punctul de Trecere al Frontierei Zimnicea.

Conform reprezentanților Poliției de Frontieră, tânărul de 25 de ani conducea un autocamion care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile din Grecia către România.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat ample verificări asupra autocamionului și au găsit 13.746 articole de vestimentație, încălțăminte și marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.593.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Autoritățile au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare".

La finalizarea anchetei vor fi luate măsurile legale care se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Român prins când încerca să introducă în țară haine contrafăcute de aproape 1,6 milioane de lei