Antena Meniu Search
x

Româncă angajată la Bruxelles, sedusă și păcălită cu zeci de mii de euro de un brașovean ”milionar in euro”

O româncă angajată la Bruxelles a fost sedusă și păcălită cu zeci de mii de euro de un brașovean de 40 de ani care a convins-o că este milionar în euro, mințind că ANAF-ul i-a blocat contul cu bani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.10.2020, 21:45

Româncă angajată la Comisia Europeană, sedusă și păcălită cu zeci de mii de euro de un brașovean
Româncă angajată la Comisia Europeană, sedusă și păcălită cu zeci de mii de euro de un brașovean - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Escrocul sentimental a fost condamnat de magistrații brașoveni la doi ani șase luni de închisoare cu suspendare.
  • În plus, bărbatul trebuie să îi da înapoi tinerei păcălite 41.000 de euro, plus dobânzi.

Bărbatul din Brașov și-a cunoscut victima la școală de soferi. Escrocul a cucerit-o pe tânăra care muncea la Comisia Europeană, iar prima minciuna pe care i-a spus-o a fost aceea ca este manager al unui renumit hotel din Brasov.

Tânăra, angajată la momentul începerii relației pe un post de 2.000 de euro la Bruxelles, le-a declarat anchetatorilor că la începutul relației (mai 2015) bărbatul care a cucerit-o "era foarte generos, făcându-i cadouri sau achitand notele de plata la ieșirile în oras", scrie ziare.com.

Din comportamentul bărbatului, femeia a ajuns la concluzia că "se bucură de un statut financiar peste mediu și că își permite să o viziteze periodic pe aceasta în Belgia", scriu magistrații de la Curtea de Apel Brașov care, în 9 octombrie 2020, au pronunțat sentința finală în acest dosar: doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru bărbatul acuzat de înșelăciune.

A convins-o ca e milionar in euro

Victima a mai declarat ca in timpul vizitei inculpatului in Belgia acesta a avut mai multe convorbiri telefonice cu un prieten, care ar fi fost angajat al bancii Raiffeisen, referitor la gestionarea contului sau si la actiunile pe care le juca la bursa.

"Pe o aplicatie de home banking, barbatul i-a aratat persoanei vătămate contul sau in care s-ar fi aflat aproximativ 1.000.000 de euro, sustinand ca este o persoana generoasa si a imprumutat diversi prieteni cu suma totala de aproximativ 30.000 de euro", se mai arata in rechizitoriu.

După un timp, acesta a început să-i ceară bani tinerei inventând probleme cu ANAF-ul și chiar o operație pe creier.

In urma sentinței Judecatoriei Brasov, mentinute de Curtea de Apel Brasov, pe langa condamnarea de doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, escrocul a fost obligat sa ii achite victimei prejudiciul in valoare de 41.000 de euro plus dobanzi.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Româncă angajată la Bruxelles, sedusă și păcălită cu zeci de mii de euro de un brașovean ”milionar in euro”