Antena Meniu Search
x

Mii de români au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

Reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat, în cursul zilei de sâmbătă, că aproximativ 10.900 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.04.2020, 12:50

Polițiștii de frontieră au aplicat amenzi de peste 24.600 de lei în ultimele 24 de ore
4.500 de polițiști de frontieră supraveghează intrările în țară în această perioadă - Poliția de Frontieră
  • 4.500 de polițiști de frontieră supraveghează intrările în țară.
  • Polițiștii de frontieră au aplicat amenzi de peste 24.600 de lei în ultimele 24 de ore.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat, în cursul zilei de sâmbătă, că aproximativ 10.900 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore.

Cei mai mulți dintre aceștia, în jur de 7.900, au intrat în țară pe la punctele de frontieră cu Ungaria, inclusiv români care au venit acasă de sărbători.

Reprezentanții Poliției de Frontieră susțin că "formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare".

De asemenea, se specifică faptul că "informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/".

Deși circa 4.500 de polițiști de frontieră asigură ordinea la trecerea frontierei, nu au lipsit incidentele.

Astfel, s-au constatat 35 de fapte ilegale, au fost descoperite bunuri nedeclarate în valoare de circa 1.700 de lei, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 24.600 de lei și nu s-a permit intrarea în țară a trei cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mii de români au intrat în țară, în ultimele 24 de ore