Antena Meniu Search
x

Românii care se întorc în țară, din vestul Europei, obligați să stea în continuare mai multe ore în vamă

O nouă zi, un nou val de români s-a întors în ţară. De data asta, drumul spre casă a fost un pic mai scurt: timpul de aşteptare pentru a trece frontiera prin Vama Nădlac a fost de circa trei ore. Oamenii legii i-au pus pe fugă şi pe cărăuşii cu preţuri de speculă din vamă.

de Redactia Observator

la 19.05.2020, 22:24

Vezi și
  • Românii care vin în țară stau și câte trei ore în Vama Nădlac.
  • Mii de români au intrat în țară pe jos.

Necazul unuia, bucuria altuia! Aglomeraţia şi haosul din Vama Nădlac au fost pentru câteva zile raiul cărăuşilor, care au ajuns să ceară 300 de euro pentru un drum de 400 de kilometri. 

Imaginile prezentate ieri de Observator au fost văzute şi de autorităţile locale care azi au luat măsuri. 

Gheorghe Stoian, prefectul Aradului: Încă de ieri am avut aceste informaţii. M-am şi deplasat cu un echipaj al Poliţiei Rutiere. Azi de dimineaţă, având în vedere că nu s-a rezolvat problema, am avut o întâlnire cu Inspectorul Şef şi am solicitat să aibă echipaje de poliţie pe traseul Nădlac-Arad, cât şi în Gara Arad.

Acum, românii care intră în ţară sunt preluați de mircobuze şi duși la gara din Nădlac. De-acolo, fiecare se descurcă cum poate. 

Între şofer şi pasageri a fost improvizat un perete de celofan. Dar microbuzul a fost plin: 6 locuri are, 6 pasageri. Şi asta deşi oamenii sunt veniţi din toate colţurile Europei, iar unii nici măcar nu poartă mască.

Doina Azoicăi, medic epidemiolog: Dacă este o persoană cu simptome şi care nu a declarat că are simptome sau e asimptomatică, dar infectată, riscul este foarte mare ca contaminarea celor din jur să se producă. Categoric, nu numai prin tuse şi strănut, chiar şi prin vorbit. 

Numărul celor care revin în ţară a început să scadă. Vârful a fost duminică, când 17 mii de oameni au trecut frontiera cu Ungaria. 1700 dintre ei pe jos. Ieri, 9500 de români au intrat prin granița de vest.

Şi orele de aşteptare s-au mai redus. Astăzi, s-a stat în jur de trei ore la coadă. 

Ministrul de Interne a ajuns astăzi, în control, la Nădlac cu elicopterul. A găsit vinovaţii pentru aglomeraţia din weekend: "Sunt vinovați acei transportatori care i-au lăsat la patru kilometri de vamă". 

Cei mai mulți dintre cei care se întorc acasă şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei. 

Românii care revin în ţară nu mai sunt trimişi în carantină instituţionalizată. Trec printr-un control epidemiologic la graniţă şi apoi trebuie să stea în autoizolare 14 zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Românii care se întorc în țară, din vestul Europei, obligați să stea în continuare mai multe ore în vamă