Antena Meniu Search
x

Românii petrec 1 mai acasă, dar din 15 mai ar putea avea liber la vacanțe

Petrecerile de 1 mai sunt o amintire în acest an! Marea şi muntele au rămas fără spectatori. Virusul a anulat până şi petrecerea care în Vama Veche ţinea ca-n poveşti, trei zile şi trei nopţi. 

de Redactia Observator

la 30.04.2020, 21:34

Vezi și
  • Vama Veche, celebră pentru petrecerile de 1 mai, rămâne pustie anul acesta.
  • Românii ar putea primi liber la vacanțe din 15 mai.

Petrecerile de 1 mai sunt o amintire în acest an! Marea şi muntele au rămas fără spectatori. Virusul a anulat până şi petrecerea care în Vama Veche ţinea ca-n poveşti, trei zile şi trei nopţi. 

Avem însă şi o veste bună: ar putea fi ultima sărbătoare ratată. Autorităţile anunţă că, din 15 mai, ar putea fi liber la vacanţe.

Nu în cârciumă ci în casă îşi vor îneca amarul miile de tineri pentru care ar fi trebuit să fie prima seară la mare. Au lăsat fără voie locul pierzaniei, Vama Veche, pustiu. Pe plajă, nu răsună chitările şi nici muzica. Beach-barurile sunt închise, iar elementele simbol ale staţiunii zac abandonate. Liniştea e spartă de valurile mării.

Anul trecut, plaja din Vama Veche era plină de tineri dornici de distracţie. Stăteau pe nisip, îşi spuneau poveşti, cântau la chitară, iar răsăritul era cel mai aşteptat moment.

Pe vremea asta, în staţiune, nu mai găseai niciun loc de cazare.

Aleea principală din staţiune era plină de oameni. Abia te puteai mişca, iar energia care te încărca venea de oriunde.

George Stoianov, proprietar pensiune: Anul trecut era plin ochi. Cred că la ora asta nu mai aveau loc să parchezi nicio maşină în vamă. Acum, după cum vedeţi, a venit şi ploaie.

Starea de urgenţă a lăsat anul acesta marea fără turişti. Dar, nu şi fără soluţii. Petrecerea din această seară se mută de pe plajă, pe internet. Un Dj va mixa până la răsărit în Vama Veche.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este mesajul pe care-l transmit la unison şi oficialii. Ar putea fi ultimul test de rezistenţă pentru români. Premierul a făcut astăzi un anunţ aşteptat cu sufletul la gură de milioane de români: din 15 mai, deplasările turistice vor fi permise!

Ludovic Orban, premierul României: Mersul în vacanță o să fie inclus în lista motivelor întemeiate pentru care se poate ieşi, care va fi o listă mai largă decât motivele obişnuite.

În urmă cu două zile, preşedintele prezenta un alt scenariu după 15 mai.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Nu vom putea imediat după 15 mai nici măcar să plecăm din localitate decât dacă vom avea un motiv foarte serios.

Un lucru e cert, în acest weekend cel mai bine ar fi să nu încercaţi să încălcaţi restricţiile şi să ajungeţi la mare. Altfel, banii pe concediu se vor duce pe amenzi.

Una dintre cele mai cunoscute terase din Vama Veche ar fi fost atât de plină încât abia găseai un loc să stai și în picioare, acum este însă pustie.

Anul acesta, pe rețelele de socializare, nu vom mai vedea marea în toată splendoarea ei.

Am stat de vorbă cu managerii plajelor și toți, la unison, au același mesaj: "Rămâneți acasă pentru a vă putea bucura de mare atunci când va trece toată această perioadă!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Românii petrec 1 mai acasă, dar din 15 mai ar putea avea liber la vacanțe