Antena Meniu Search
x

Situaţie alarmantă pe şoselele din România. Poliţiştii găsesc în trafic tot mai mulţi şoferi drogați!

Situaţie alarmantă pe şoselele din România. Poliţiştii găsesc în trafic tot mai mulţi şoferi aflaţi sub influenţa stupefiantelor. În fiecare an se dublează numărul dosarelor penale pentru droguri la volan.

Vezi și

Situaţie alarmantă pe şoselele din România. Poliţiştii găsesc în trafic tot mai mulţi şoferi aflaţi sub influenţa stupefiantelor. În fiecare an se dublează numărul dosarelor penale pentru droguri la volan. Pericolul e mai mare chiar decât în cazul alcoolului, spun şi medicii. Tinerii care au pus viaţa lor, dar şi pe a altora, în pericol povestesc cum substanţele halucinogene îi fac să se simtă puternici şi ajung să piardă controlul.

În urmă cu trei săptămână, o tânără din Târgovişte a ucis un om pe trecerea de pietoni. Potrivit anchetatorilor, testele au arătat că avea în sânge două tipuri de droguri. Iar sâmbătă, tot la Târgovişte, o altă tânără aflată, se pare, sub influenţa stupefiantelor a pierdut controlul volanului. S-a izbit cu maşina de un copac.

Grav este că, în ultimii ani, s-a dublat numărul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor. În 2016 au fost 90 de cazuri, anul trecut - 145, iar în primele cinci luni ale acestui an 149 de şoferi s-au ales cu dosare penale.

Şoferii riscă între 1 şi 5 ani de închisoare dacă sunt prinşi sub influenţa drogurilor. Pedeapsa e aceeaşi şi pentru alcool la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Situaţie alarmantă pe şoselele din România. Poliţiştii găsesc în trafic tot mai mulţi şoferi drogați!