Antena Meniu Search
x

Sute de mii de români, așteptați să ajungă în țară de Sărbători

de Redactia Observator

la 20.12.2019, 17:13

Vezi și

E mobilizare generală în vămile din vestul ţării! Sute de mii de români sunt aşteptaţi să ajungă în ţară în zilele care urmează. Fie că sunt plecaţi în Germania, Italia sau Spania, toţi au un singur drum. Cel spre casă, iar acesta trece prin punctele de frontieră de vest. Deşi aglomeraţia este mai mică decât în alţi ani, datorită zborurilor ieftine, Poliţia de Frontieră a luat - totuşi - măsuri pentru ca traficul să nu se blocheze.

De cum trec graniţa prin vama Borş, românii din Diaspora par că simt deja mirosul aerului de acasă. Şi toţi visează la bunătăţile pe care le vor avea pe masă în câteva ore.

La schimb, cei mai mulţi vin la familia rămasă aici cu portbagajele pline. Aduc bunătăţile specifice ţării care i-a adoptat.

Deşi dorul de casă nu le dă pace, cei mai mulţi spun că nu s-ar întoarce înapoi în ţară. Oricât de greu le este peste hotare, tot e mai bine decât la noi.

În Vama Borş, în aceste zile, a fost dublat numărul agenţilor şi al benzilor de intrare în ţară. Chiar dacă nu este încă aglomerat, vameşii se aşteaptă că odată cu apropierea Crăciunului va creşte şi traficul în vămile de vest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Sute de mii de români, așteptați să ajungă în țară de Sărbători