Antena Meniu Search
x

Video România a ajuns țara în care străinii se pot înțelege cel mai ușor cu un român, în ciuda miturilor

România este ţara europeană în care un turist străin se poate înţelege cel mai bine cu localnicii. Este concluzia unui clasament realizat de o platforma de învăţare a limbilor străine, bazat pe mai multe criterii. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.11.2022, 11:50

Vezi și

România ocupă primul loc în topul țărilor din Europa pentru turiști și expați în ceea ce privește modalitatea de a naviga din punct de vedere lingvistic. Înregistrând doar două limbi vorbite oficial (română și maghiară), România are și cel mai mic număr de accente/dialecte – Muntenia, Moldova și Banat.

În plus, deși România se situează la un nivel mediu în ceea ce privește limba engleză vorbită de populație, lecțiile de limba română sunt destul de accesibile, în medie 13 lire sterline/15 euro, situându-se pe locul al treilea în topul celor mai ieftine țări. Pe locurile doi și trei urmează Irlanda, Portugalia și Serbia – ultimele două clasându-se împreună pe locul trei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » România a ajuns țara în care străinii se pot înțelege cel mai ușor cu un român, în ciuda miturilor