Antena Meniu Search
x

Video România a depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate. Autoritățile aduc maratonul vaccinării și în București, între 7 și 9 mai, după modelul de la Timișoara

Am depăşit cifra de 3 milioane de vaccinaţi. Însă, până la ţinta anunţată de Guvern pentru mult-aşteptata relaxare ar mai trebui să se imunizeze încă pe atât. Pentru asta la Bucureşti se va organiza un maraton al vaccinării după modelul de la Timşoara, în weekendul 7-9 mai.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 25.04.2021, 19:56

Vezi și

Am ajuns la jumătatea drumului spre mult-aşteptata relaxare de la 1 iunie. Guvernul a anunţat două ţinte de vaccinare: mai întâi 5 milioane de persoane, apoi 35% din populaţie, adică peste 6 milioane. Doar primul obiectiv pare posibil de atins. Este nevoie ca zilnic să fie administrată prima doză la peste 60.000 de oameni, cifră similară cu cele înregistrate în ultimele zile. 

Cât despre rata de 35%, probabil că va fi depăşită până la 1 iunie doar în marile oraşe.

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Rata de vaccinare la nivel national este una mai mica in mediul rural decat in urban. Sunt orase in care procentul de vaccinare a depasit 25%".

Pe platforma de vaccinare mai sunt în aşteptare mai puţin de 100.000 de persoane, însă autorităţile speră ca numărul de imunizaţi să crească odată cu înfiinţarea centrelor mobile şi drive-thru. 

Pe acelaşi subiect

Maraton de vaccinare și în București, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Peste 5.000 de oameni s-au vaccinat fără programare numai la maratonul organizat în acest weekend la Timişoara. Evenimentul va fi repetat şi în alte oraşe.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: ”Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”.

Doze sunt suficiente. La nivel naţional sunt aproape 300.000 de locuri disponibile, iar mâine ajung în ţară încă 800.000 de vaccinuri. Marea problemă rămâne teama de vaccin.

Medicii cer o mai bună campanie de informare

Medic, despre efecte adverse: "O senzaţie de oboseală după vaccin este perfect normală. Vă odihniţi şi vă hidrataţi! O zi-două pot fi reacţii secundare la vaccin".

Medicii cred că este nevoie de o mai bună campanie de informare.

Nichifor Angela, medic de familie: ”Stiti ce ar fi interesant? Daca s-ar face o camoanie de a explica exact care sunt toate reactiile posibile si ce se poate face in cazul reactiilor si atunci oamenii: dom'le, ti-e foarte rau, mergi la urgenta, vorbesti cu medicul de familie”.

La nivel mondial au fost administrate peste 1 miliard de doze, în 172 de țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » România a depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate. Autoritățile aduc maratonul vaccinării și în București, între 7 și 9 mai, după modelul de la Timișoara