Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea continuă în ritm alert la Timișoara. După ce aproape că a fost răpus de Covid-19, astăzi un bărbat a stat la coadă la vaccin

Relaxarea depinde de vaccinare. La Timişoara a fost un adevărat maraton de imunizare. Peste 2.500 de oameni au stat la coadă ca să primească vaccinul. Acţiunea a început vineri după-masă şi se încheie luni dimineaţa, fără pauză. Zi şi noapte, la orice oră, cei cu vârste peste 16 ani pot merge să se vaccineze. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.04.2021, 19:49

Vezi și

Iar în Deva a fost deschis primul centru drive thru de vaccinare din ţară. Opreşti maşina şi eşti imunizat. În ambele centre este folosit vaccinul produs de Pfizer. Aproape trei milioane de români din toată ţara au primit cel puţin o doză de vaccin.

Daniel Giumancă, fost pacient Covid-19: ”Nu puteam să merg, nu aveam suficient aer”

Raluca Velovan, medic ATI:Suntem foarte bucuroşi să îl vedem bine”.

A crezut că este o simplă răceală, dar a ajuns în Terapie Intensivă. Azi, s-a vaccinat împotriva virusului care aproape l-a răpus.

Pe acelaşi subiect

Daniel Giumancă, fost pacient Covid-19:Am zis să fiu precaut, să nu mi se mai întâmple a doua oară”.

E doar unul dintre cei peste 2.500 de timişoreni vaccinaţi în primele 24 de ore ale maratonului pentru imunizare. Până luni, la orice oră din zi şi din noapte, oricine are peste 16 ani se poate vaccina doar cu buletinul la Centrul de Afaceri din oraş.

Adrian Igrișan, solistul trupei Cargo, s-a vaccinat la ”maratonul” de la Timișoara

Printre primii care s-au vaccinat a fost şi solistul trupei Cargo.

Adrian Igrișan, vocalistul formației Cargo: ”Eram conștienti că trebuie sa ne vaccinam. Încercăm să ne reluăm vieţile, asta e cel mai important în momentul ăsta”.

Şi motocicliştii au pus umărul la maratonul timişorean.

Sandu Andrei Remus, preşedinte Timişoara Bikers: ”Vrem să ne recuperăm viaţa, tot ce am pierdut până acum, avem nevoie de libertatea de mişcare”.

Sute de voluntari, medici, asistenţi şi studenţi vor astfel ca Timişoara să devină primul oraş din ţară liber de pandemie.

Dorel Sandesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă: ”E un gest pe care comunitatea medicala il face fata de cetățenii săi, un gest de empatie, un gest de solidaritate si de responsabilitate. Azi suntem extrem de fericiți că avem o problemă de aglomerație”.

Centru de vaccinare drive thru, la Deva

La 150 de kilometri distanţă, în Deva, în parcarea unui mall, a fost deschis primul centru de vacccinare drive-thru din ţară. Oricine a vrut a fost vaccinat direct în maşină.

Tânăr: ”Eu am venit din Germania. Am auzit că se vaccinează aici la Deva din maşină şi am venit să mă vaccinez şi eu. În Germania merge foarte greu vaccinarea”

Claudia Mihu a făcut parte din prima echipă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva care intra în plin focar la începutul pandemiei. Acum a ieşit în stradă să vaccineze.

Claudia Mihu, asistentă medicală: ”Am intrat pe oncologie am fost chiar pingunii, aşa am fost numiţi. Vaccinul e singura soluție de a reuşi să revenim la o normalitate. Fiecare maşină pe care o văd mă bucură”.

Centrul e deschis zilnic între orele 10-19, cu excepţia primei zilei de Paşte.

În Iaşi echipe de la spitalul militar merg în tot judeţul pentru cei aflați departe de un centru. Campania de vaccinare cu echipele mobile va continua și în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vaccinarea continuă în ritm alert la Timișoara. După ce aproape că a fost răpus de Covid-19, astăzi un bărbat a stat la coadă la vaccin