România ghețurilor, imagini spectaculoase la peste 1.000 de metri
Pe crestele munţilor Carpaţi, iarna vine cu zăpezi care se aştern în straturi care ating şi trei metri. Doar brazii albiţi se înalţă deasupra nămeţilor.
Pe crestele munţilor Carpaţi, iarna vine cu zăpezi care se aştern în straturi care ating şi trei metri. Doar brazii albiţi se înalţă deasupra nămeţilor. Sunt privelişti de o frumuseţe copleşitoare, pentru care un un tânăr fotograf face eforturi uriaşe să le surprinde în imagini. Fotografiile lui au făcut înconjurul lumii şi au primit premii importante.
La altitudini de peste 1.000 de metri, iarna este necruţătoare, însă peisajele sunt de o frumuseţe care îţi taie răsuflarea. Este un tărâm al gheţurilor, în care brazii încărcaţi de zăpadă par mai degrabă statui. Sunt privelişti pe care puţini oameni apucă să le vadă cu ochii lor.
Îngropaţi între troiene şi biciuiţi în continuu de vânt, doar angajaţii staţiilor meteo se aventurează până aici. Ei şi o mână de fotografi.
Adrian Petrişor înfruntă bucuros temperaturi extreme, dacă în felul acesta poate face o fotografie reuşită. Imaginile sale cu cele mai sălbatice regiuni ale României au apărut în reviste din întreaga lume.
Ultima aventură l-a purtat pe Vârful Vlădeasa, din Apuseni, alături de trei prieteni, în căutarea cadrului perfect printre troiene care depăşeau trei metri înălţime.
Drumul către vârf a avut loc în condiţii vizibilitate aproape zero. Ceaţa şi zăpada viscolită au dispărut însă la timp pentru ca fotografii să obţină ceea ce îşi doreau. O perdea de brazi transformaţi de zăpadă în. opere de artă.
La minus 18 grade Celsius, însă, până şi aparatul foto îngheaţă.
Imaginile lui Adrian Petrişor au fost expuse inclusiv pe holurile Parlamentului European. Tânărul de 32 de ani organizează în fiecare lună excursii în munţi, unde pasionaţii pot învăţa de la el secretele fotografiei în natură.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰