Antena Meniu Search
x

Americanii vor să cultive canabis în Transilvania, de 150 de milioane de dolari

Americanii vor să cultive cannabis în România. Şi au depus şi un proiect amplu în acest sens.

Vezi și

Americanii vor să cultive cannabis în România. Şi au depus şi un proiect amplu în acest sens. Potrivit unei companii americane, Transilvania ar putea fi gazda unui gigantic centru de tratament cu sere de marijuana, ciuperci, şofran şi castravete amar. Întregul proiect a fost calculat la suma de 150 de milioane de dolari. Ministrul agriculturii susţine că orice investiţie străină pe pământurile noastre este foarte bună. Numai că... în România, cultivarea cannabisului este ilegală. 

Transilvania ar putea avea cel mai mare centru de tratament cu marijuana. Proiectul vizează nu mai puţin de 30 de hectare.

O firmă americană doreşte să investească 150 de milioane de dolari pentru un resort cu tratamente naturale. Lângă el vor fi serele. Plantele principale pe care americanii vor să le cultive sunt cannabisul medicinal, un soi de ciuperci şi castraveţi amari. 

Doar că, în România, cultivarea plantei de marijuana este ilegală. Sunt două feluri de cannabis. Cânepa indiană din care se fac saci, spre exemplu, şi marijuana. Planta considerată drog, dar care se utilizează şi ca tratament medicamentos pentru mai multe afecţiuni. 

Pe acelaşi subiect

În Europa, o singură ţară a legalizat, din toate punctele de vedere, marijuana. Spania. Olanda, Slovenia sau Portugalia sunt state care tolerează consumul şi cultivarea în limita unui număr redus de plante. România, alături de Norvegia, Polona sau Turcia, intră la capitolul "este legal doar în scop medicinal". Numai că este ilegal să cultivi.

Nu mai vorbim de vreun incendiu care ar putea prăpădi culturile. Un exemplu de efecte avem chiar de la americani. 

29 de state americane au legalizat tratamentul cu cannabis. 18 state nu pedepsesc nici cunsumul. Alte 9, printre care Nevada, California, sau Washington D.C. permit şi cultivarea unui număr limitat de plante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Americanii vor să cultive canabis în Transilvania, de 150 de milioane de dolari