Antena Meniu Search
x

România, în alertă de cod roșu

România e în alertă. După întoarcerea violentă a iernii, ar putea urma codul roşu de ninsori şi viscol. Sunt vizate patru judeţe, cele mai afectate. În doar o oră, vom fi sub cod portocaliu

Vezi și

România e în alertă. După întoarcerea violentă a iernii, ar putea urma codul roşu de ninsori şi viscol. Sunt vizate patru judeţe, cele mai afectate. În doar o oră, vom fi sub cod portocaliu. 

Şoferii sunt sfătuiţi să nu iasă pe şosele. Coşmarul care se anunţă a reunit comandamentul de urgenţă. Pe străzile României, iarna a făcut deja primele victime. O fată de 14 ani şi mama ei s-au stins într-un accident, în Arad.

Peste mai puţin de oră, începe urgia! 10 judeţe intră sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Iarna extremă va mătura jumătate de ţară. Cu o forţă care ar putea să modifice harta fenomenelor meteo.

Patru judeţe sunt în alertă maximă. În pericol de cod roşu. Sunt aceleaşi judeţe care au fost acoperite de nămeţi şi la începutul anului. Unde casele au fost îngropate cu totul de zăpadă. Unde oamenii aşteptau, disperaţi şi îngheţaţi, salvarea. Violenţa iernii de la începutul anului ar putea să îl şi încheie.

Mii de poliţişti, pompieri şi militari au fost mobilizaţi. În cazuri extreme, ei se vor ocupa de alimentarea celor izolaţi. Utilajele au fost trimise deja în misiune. În unele zone, la munte, stratul de zăpadă sare de un metru.

Graba şi drumurile acoperite de zăpadă au făcut deja primele victime pe şosea. Un bărbat din Arad a intrat cu maşina într-un tir. Fiica şi soţia lui s-au stins pe loc.

O altă femeie a patinat pe şosea şi s-a oprit într-un tramvai. Noaptea care urmează va fi crucială. România rămâne sub ameninţarea codului roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » România, în alertă de cod roșu