Antena Meniu Search
x

România îşi pierde adevărata bogăţie! În fiecare an, exportăm inteligenţă în întreaga lume

România exportă masiv aur. Nu din rezerva BNR, ci din Educaţie. În fiecare an, sute de tineri extrem de inteligenţi pleacă în străinătate să studieze sau să facă cercetare. Puţini dintre ei se mai întorc aici, pentru că nu au condiţii

Vezi și

România exportă masiv aur. Nu din rezerva BNR, ci din Educaţie. În fiecare an, sute de tineri extrem de inteligenţi pleacă în străinătate să studieze sau să facă cercetare. Puţini dintre ei se mai întorc aici, pentru că nu au condiţii

Totuşi, unii revin pentru scurt timp. Pentru a primi premii. Însă în tot acest rău, există şi o parte plină a paharului. Pe unde se duc, sunt ambasadori ai României în cele mai puternice centre de cercetare ale lumii.

La înălţime. Aici îi place Anei. Face cercetare în Statele Unite. Mai precis, ştie să pună la treabă un supercalculator. Iar acum vrea să devină profesor în utilizarea maşinilor care fac orice analiză mai repede şi mai precis decât creierul uman. România nu are niciun supercalculator, dar Occeanul nu o desparte de Europa. La University of Illinois, Ana predă studenţilor. Dar în timpul liber, are proiecte de cercetare cu universităţi din Franţa şi Spania.

Mădălina este o altă ambasadoare a României în America. În psihologie şi economie. Doar banii se fac cu minţile oamenilor. La doar 21 de ani, Mădălina studiază şi face cercetare la University of Rochester. Dar şi la University College London sau University of Puerto Rico. Aici, maimuţele au fost obiect de studiu.

În România, nu există. Acesta este şi motivul pentru care nu se va întoarce prea curând în ţară.

Petronela locuieşte încă în Cluj, dar face cercetare în Marea britanie şi Franţa. Are 4 burse internaţionale. La 24 de ani, are un palmares de 27 de lucrări internaţionale. Este ambasadoare internaţională a tinerilor stomatologi din toată lumea. Aşa că, refuză să spună vreun cuvânt negativ despre ţara noastră.

Până atunci, se va perfecţiona departe de casă. La fel ca alţi zeci de tineri care au venit acum în România doar să primească medalii. Ei vor fi premiaţi în această seară pentru exceleţă de colegii lor care nu au plecat din România. Încă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » România îşi pierde adevărata bogăţie! În fiecare an, exportăm inteligenţă în întreaga lume