Antena Meniu Search
x

Inundațiile au făcut prăpăd în vestul țării. Oameni salvați în ultimă clipă, doar cu ce aveau pe ei

România e măturată de inundaţii, iar prima lună de vară a venit cu dezastre. Sunt aproape două săptămâni de coduri de vremea rea, mesaje RO-alert prin care oamenii sunt avertizaţi de pericol, iar apele nu par să se liniştească prea curând. În vestul ţării se scurg clipe dramatice. Patru judeţe au fost sub cod roşu, iar avertizarea încă este valabilă şi la această oră pe mai multe râuri care cresc continuu. În Timiş şi Caraş-Severin, oameni rămaşi prizonieri în mijlocul apelor, au fost scoşi din case de salvatori doar cu ce aveau pe ei.

de Redactia Observator

la 19.06.2020, 10:57

Vezi și
  • Județele Timiș și Caraș-Severin, afectate de inudații
  • Zeci de gospodării, lovite de viituri

Echipajele de poliţie patrulează pe străzi şi îi anunţă pe oameni să fie pregătiţi pentru ce e mai rău. Satul Ciuta din Caraş-Severin este în stare de alertă. Dacă vor trage clopotele, localnicii trebuie să-şi părăsească locuinţele. Plouă încontinuu, iar râurile s-au umflat şi au inundat zeci de gospodării.

Înainte de lăsarea nopţii, 5 familii din Oţelu Roşu au fost salvate în ultima clipă.

ALIN ALBU, COORDONATOR ECHIPĂ SALVAMONT - Am reuşit să întindem o coardă peste albia râului şi acolo am asigurat barca.

A nevoie de intervenţia unui elicopter. O misiune contracronometru pentru 13 copii şi 8 adulţi, care au plecat de acasă cu ce aveau pe ei.

IOAN NISTOR, ȘEF SALVAMONT CARAȘ-SEVERIN - Dificil, debitul foarte mare, apa adâncă, nu a fost uşor.

Judeţul Caraş-Severin a fost sub cod roşu. Drumul Naţional 58 care face legătura între Reşiţa şi Caransebeș a fost închis.

Codul roşu a făcut ravagii şi în judeţul învecinat. În localitatea Fîrdea din Timiș viitura a măturat curţile oamenilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar apele nu s-au liniştit. Şi aici salvatorii rămân în alertă, iar unde situaţia a impus, casele au fost evacuate.

ELENA MEGHEREA, ISU TIMIŞ - S-a intervenit pentru evacuarea a cinci copii şi 3 adulţi.

CĂLIN DOBRA, PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN - Tot detaşamentul este pregătit pentru orice poate să apară.

Probleme sunt şi în Mureş. În Suseni, jumătate din localitate a fost inundată, aproape 300 de gospodării au fost afectate de ape.

Ploile vor continua şi săptămâna viitoare în aproape toată ţara, iar meteorologii vor emite în zilele următoare noi avertizări de furtună şi inundaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Inundațiile au făcut prăpăd în vestul țării. Oameni salvați în ultimă clipă, doar cu ce aveau pe ei