Antena Meniu Search
x

La capitolul drumuri, Romania e mai slaba decat Burkina Faso! Politia, la fel de "eficienta" precum cea din Nigeria

Suntem o tara cu drumuri proaste, locuitori neprimitori si cu cea mai ineficienta Politie. N-o spun strainii. O spun romanii fara retineri. Asa se face ca, intr-un studiu recent, ocupam cu mandrie ultimele pozitii.

Vezi și

Drumul judetean 203 arata ca un circuit off-road. Nici nu se poate pune problema de slalom printre gropi. Sunt prea multe. Romanii sunt, la unison, nemultumiti de drumurile patriei.

Soselele neasfaltate si gropile ii infurie la culme pe soferi. Asa ca, atunci cand sunt intrebati despre calitatea transportului din tara noastra, nu dau nota de trecere. Potrivit studiului, media raspunsurilor este de doar 1.8 din 7, rezultat ce ne plaseaza pe locul 138 din 140 de tari analizate. Burkina Faso, de exemplu, ne depaseste fluierand la capitolul drumuri. Aparent, ale noastre sunt mai rele.

Ar putea fi, insa, doar o impresie gresita. Burkina Faso, la o populatie similara ca numar cu a tarii noastre, are doar 2000 de kilometri de drum pavat. Romania are aproape 50.000. Dar africanii nu se plang. Drept pentru care, prind o pozitie mai buna in clasament. Inclusiv in privinta transportului public. Romanii sunt atat de nemultumiti de autobuzele, tramvaiele si taxiurile din tara noastra incat ne arunca pe locul 130 in top.

Si aparent, turistii ar trebui sa stea cu ochii in patru atunci cand vin in Romania. Politia a primit putin peste nota 3, aproape la egalitate cu agentii din Nigeria care nu se dezlipesc de Kalashnicov nici cand ies la plimbare.

Poate avem mai mult succes la capitolul ospitalitate. Fals. Romanii care au participat la studiu au dat nota 5,7 din 7 si ne-au plasat, din nou, la coada listei. Singurul element care ne salveaza este puritatea aerului. Suntem pe locul 13 in lume. Asa ca, daca nu vin la noi sa se plimbe sau sa se distreze, turistii straini ar putea veni sa respire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » La capitolul drumuri, Romania e mai slaba decat Burkina Faso! Politia, la fel de "eficienta" precum cea din Nigeria