Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România, pentru paradă, drepți!

A fost o zi de iarnă autentică în Bucureşti. Cu temperaturi de îngheţ şi ninsoare abundentă. Dar ziua naţională înseamnă, înainte de toate, parada militară. Aşa că vremea rea nu prea a contat

de Redactia Observator

la 01.12.2014 , 19:48

A fost o zi de iarnă autentică în Bucureşti. Cu temperaturi de îngheţ şi ninsoare abundentă. Dar ziua naţională înseamnă, înainte de toate, parada militară. Aşa că vremea rea nu prea a contat

Organizatorii au numărat 20 de mii de oameni în Piaţa Constituţiei. Au fost fascinaţi de spectacolul militar. Un regal solemn oferit de 2.700 de militari români şi străini. Au intrat în dispozitiv de defilare după ce 21 de salve de tun au zguduit centrul Capitalei.

Vezi și

E puţin înainte de ora 11. Şi. ninge. Ninge cu fulgi mari. Militarii sunt aşezaţi ca-ntr-un tablou de iarnă. Perfect aliniaţi. În faţa lor, preşedintele îşi înclină capul. Iar Piaţa Constituţiei vibrează! Începe marea paradă naţională!i

Fanfara dă tonul. Un general al Armatei Române dă primul onor din noul decor - Palatul Parlamentului. O clădire măreaţă îmbrăcată în roşu, galben şi albastru.

În onoarea noastră, a tuturor românilor, ne dau onorul militari străini. Francezi, moldoveni, polonezi, turci şi americani sărbătoresc cu noi. Într-o cadenţă perfectă, urmărită de 20 de mii spectatori.

Oamenii au iesit din casă şi au umplut la propriu Piaţa Constituţiei, chiar dacă termometrele au inghetat si afara ninge.

2700 de militari, 280 de autovehicule. Ale Armatei, Ministerului de Interne, Serviciilor Secrete. Femeile ofiţer n-au lipsit. Şi nici camarazii necuvântători.

Câinele pirotheniştilor nu a vrut, însă, să ia poziţia de "drepţi". Iar poliţistul camuflat a făcut senzaţie. La fel şi finalul de paradă al cavaleriei.

Demnitarii ţării au stat zgribuliţi, însă au purtat la gât tricolorul.

La fel şi preşedintele ales al României. Klaus Iohannis a urmărit parada din Alba Iulia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » România, pentru paradă, drepți!