Antena Meniu Search
x

România se REVOLTĂ! “Rușii au scuipat pe Cumințenia românilor” (VIDEO)

Contribuţia “modestă” de 100 de euro a Ambasadei Rusiei la Bucureşti pentru Cuminţenia Pământului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi pentru achiziţionarea căreia Guvernul României organizează o subscripţie publică, a generat numeroase reacţii virulente în mediul online din partea unor populari lideri de opinie.

Contribuţia “modestă” de 100 de euro a Ambasadei Rusiei la Bucureşti pentru Cuminţenia Pământului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi pentru achiziţionarea căreia Guvernul României organizează o subscripţie publică, a generat numeroase reacţii virulente în mediul online din partea unor populari lideri de opinie.

“Rușii au scuipat pe Cumințenia românilor”, scrie Moise Guran, în vreme ce Lucian Mîndruţă consideră “suma o jignire” întrebând pe pagina sa de Facebook “Şi ce facem cu restul de 90 de tone de aur furate cu Tezaurul?”, iar jurnalistul Cristian Câmpeanu consideră că „Cei 100 de euro donati de ambasada rusă pentru Cumințenia Pământului reprezintă o palmă pe care ne-o dau rușii, mai ales că este vorba despre un artist pe care l-au urât din toată inima”.

Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat pe Facebook „o contribuţie financiară modestă” pentru recuperarea de către statul român a sculpturii „Cuminţenia Pământului”. Tot pe Facebook, Ambasada a postat şi un videoclip în care se spune că „armata rusă şi armata română au luptat împreună în Primul Război Mondial pentru independenţa României”, iar în al Doilea Război Mondial, „armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei”, scrie news.ro.

Materialul video este o replică a celui din campania independentă a Papaya Advertising, ”Ultimul tren”, care se referă la instaurarea comunismului. Clipul video alb-negru are 2′:13” şi se centrează pe imaginea simbolică a doi copii care privesc mersul istoriei românilor, înfăţişată sub forma unui tren în mers, punctând ”comorile pierdute” de români de-a lungul celui De-al Doilea Război Mondial, venirea regimului sovietic, pierderea unei părţi semnificative a tezaurului ţării etc. Spotul se încheie cu imaginea trenului care duce „Cuminţenia pământului” şi se opreşte în faţa copiilor, iar aceştia se ridică în timp pentru a prinde ”ultimul tren” încărcat cu valoroasa sculptură, precizează mediafax.ro.

”Istoria adevărată n-a fost scrisă de actori pe un platou de filmare. Istoria adevărată a fost scrisă cu sânge pe câmpul de luptă. Primul Război Mondial – armata rusă şi armata română luptă împreună pentru independenţa României (România şi-a proclamat independenţa faţă de Imperiul Otoman la 9 mai 1877 iar, în urma războiului ruso-turc din 1877-1878, a fost recunoscută de marile puteri pe 13 iulie 1878, n.red). Al Doilea Război Mondial – armata sovietică şi armata română luptă împreună pentru independenţa Europei. Industrializarea României – România se reconstruieşte economic şi social cu ajutorul Uniunii Sovietice. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată. Ambasada Federaţiei Ruse în România donează pentru Cuminţenia Pământului. România trebuie să îşi recupereze valorile, copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”, se arată în videoclip, care începe cu o imagine din ”Ultimul tren”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » România se REVOLTĂ! “Rușii au scuipat pe Cumințenia românilor” (VIDEO)