Antena Meniu Search
x

România sub ZĂPADĂ: Probleme cu transportul în comun în Bucureşti

Primăria Sectorului 4 a făcut mai multe sesizări, duminică, pentru deblocarea unor linii electrice pe traseele unor troleibuze.

Primăria Sectorului 4 a făcut mai multe sesizări, duminică, pentru deblocarea unor linii electrice pe traseele unor troleibuze, în condiţiile în care firele electrice erau încărcate cu zăpadă şi ar fi putut să se rupă, cerând ENEL şi RATB să intervină mai prompt.

"Personal, am făcut multiple sesizări, semnalând necesitatea unor intervenţii, iar acolo unde nu ni s-a dat concursul, am intervenit noi. (...) Nu ar strica mai multă vigilenţă nici din partea ENEL, avem linii electrice blocate, iar firele cedează sub greutatea zăpezii. Solicităm promptitudine şi din partea RATB, fiindcă am aşteptat inutil să ni se acorde sprijin pentru deblocarea firelor unui troleibuz cu traseu pe raza Sectorului 4, fapt pentru care am intervenit noi şi situaţia a fost remediată", a declarat primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță, citat într-un comunicat de presă.

Edilul a precizat în astfel de situaţii trebuie să se lucreze în echipă şi a făcut apel la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, ENEL şi RATB să fie mai prompte în comunicarea cu Sectorul 4.

Primarul a solicitat firmei de salubrizare REBU, care asigură deszăpezirea în Sectorul 4, să iasă pe străzi cu toate utilajele.

"Se intervine cu dificultate, în condiţiile în care ninge în continuare, însă se fac toate eforturile pentru deblocarea unor străzi şi pentru înlăturarea copacilor doborâţi de viscol. Se colaborează cu celelalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în a diminua efectele căderilor de precipitaţii, însă, în opinia autorităţilor locale Sector 4, comunicarea nu este una corespunzătoare într-o astfel de situaţie, viteza de reacţie a unora dintre acestea nefiind direct proporţională cu gravitatea situaţiilor semnalate", a precizat primarul Sectorului 4.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri, conform Mediafax.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuită pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben.

În a doua parte a zilei de duminică, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, se arată în avertizarea ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » România sub ZĂPADĂ: Probleme cu transportul în comun în Bucureşti