Antena Meniu Search
x

Video Românii au cumpărat mai multe flori ca niciodată, în luna martie

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu milioane de flori, atâtea câte s-au vândut în acestă perioadă, da. Producătorii au rămas fără marfă înainte de 8 martie. Semn ca într-o perioadă cu puţine bucurii, oamenii şi-au dăruit... multe flori. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 08.03.2021, 21:22

Vezi și
  • A fost o lună peste așteptări pentru florarii români

De sărbători sau fără o ocazie anume, românii au cumpărat mai multe flori ca niciodată, anul acesta, spun comercianţii. 

Carmen Ioniţă, organizator de evenimente: Faţă de anul trecut, producătorii români au rămas fără flori cu trei zile înainte de 8 Martie. Norocul meu a fost că am dat comenzile din timp. Ce să zic, peste aşteptări. Este o zi extraordinară.

În pandemie au înflorit afacerile româneşti

Din cauza restricţiilor magazinele şi comercianţii nu au mai putut aduce flori din Olanda.  Iar asta am simţit-o toţi în preţ.

Octavian Ungureanu, director de vânzări: Primul nostru gând e să obţinem flori de calitate. Din Olanda, calitatea este bună, dar preţul e mult mai mare faţă de cel de pe piaţa locală. Încercăm să aduce modele deosebite, lalele bătute, lalele parrot, care au fost bine acceptate de consumatori.

Ciprian deţine mai multe florării, iar la fiecare început de primăvară vindea în jur de 200.000 de flori. Anul acesta vânzările au depăşit aşteptările.

Ciprian Săplăcan, director florării: Am şi deschis un magazin nou. Am angajat personal nou din Aprilie anul trecut. Pot să zic că am depăşit cu vreo 15% volumul de anul tecut. Clienţii care ne vizitau des în magazin au ales să cumpere tot mai des din online.

Acum, specialiştii consideră că este perioada de "boom" a acestui domeniu. Pentru că au văzut ce succes au cei care sunt de mult pe piaţă, tot mai mulţi investesc în flori. Specialiştii spun că odată ce oferta va fi mai mare decât cererea, preţurile, dar şi profiturile vor începe să scadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii au cumpărat mai multe flori ca niciodată, în luna martie