Antena Meniu Search
x

În România, internetul a ajuns la oameni mai repede decât utilitățile de bază cum ar fi apa curentă sau canalizarea

Trăim în țara paradoxurilor, iar asta nu mai este o noutate. În România, internetul a ajuns la oameni mai repede decât utilitățile de bază cum ar fi apa curentă sau canalizarea. O arată cele mai recente date, potrivit cărora se înregistrează creșteri ale consumului de internet de la an la an. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 09.01.2021, 22:41

Vezi și
  • 86% dintre români au folosit internetul în 2020.
  • 22% dintre români continuă să meargă la toaleta din curte.

Geta Batovschi locuieşte într-o comună doljeană. Are copiii în Spania, iar pentru a ţine legătura cu ei, internetul este indispensabil. Aşa că, de ani buni, femeia s-a pus pe învăţat tehnologie şi urmăreşte pe net fiecare mişcare a copiilor. Iar atunci când ajung acasă, vrea să le ofere condiţii ca la oraş.

Geta Batovschi localnică: Nepoatele nu vin dacă... au zis "Nu venim dacă n-avem internet".

În România, în opt case din zece se găsesc conexiuni la internet. Iar, dacă nu navighează de pe laptop sau calculator, oamenii se conectează şi află tot ce mişcă de pe telefonul mobil. 

Aproape 86 la sută dintre românii cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani au folosit internetul în 2020. Cu 3,6 procente mai mulţi decât în anul precedent. Şi, dacă la capitolul conexiune la internet stăm bine, în ceea ce priveşte accesul la utilităţile de bază, batem pasul pe loc. Canalizarea ajunge greu la sate sau chiar deloc. 

22% dintre români folosesc toaleta din curte

Unul din cinci români încă este nevoit să meargă la toaletă în fundul curţii. Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană, din acest punct de vedere.

Oamenii au însă un plan. Şi, pentru a şi-l duce la bun sfârșit, se vor folosi tot de tehnologie.

În comparaţie cu alte state europene, rămânem în coada clasamentului. Dacă în România 22 la sută din populaţie foloseşte toaleta din curte, în ţări precum Bulgaria sau Lituania, procentul celor aflaţi în această situaţie nu depăşeşte 10 la sută. Iar media europeană este de sub 0,5%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În România, internetul a ajuns la oameni mai repede decât utilitățile de bază cum ar fi apa curentă sau canalizarea