Antena Meniu Search
x

Unul din doi români va petrece Crăciunul acasă. Bugetul, 700 de lei de persoană

Este anul Crăciunului tradiţional, petrecut acasă, în mijlocul familiei. Unul din doi români declară că nu va pleca în concediu de sărbători. Pentru restul, hotelierii de la munte, din Maramureş sau chiar de pe litoral au pregătit surprize de sezon.

Vezi și

Este anul Crăciunului tradiţional, petrecut acasă, în mijlocul familiei. Unul din doi români declară că nu va pleca în concediu de sărbători. Pentru restul, hotelierii de la munte, din Maramureş sau chiar de pe litoral au pregătit surprize de sezon. Camere decorate cu oameni de zăpadă şi Crăciuniţe, programe speciale pentru împodobit pomul de Crăciun, concerte de colinde şi mese îmbelşugate.

Cina din Ajun cu cei dragi şi împărţitul cadourilor sub bradul împodobit - sunt tradiţii pe care aproape jumătate dintre români le respectă acasă, anul acesta.

Dar bugetul este mare chiar şi-acasă. Peste 700 de lei va cheltui fiecare român doar pe cadourile de Crăciun.

La un hotel de patru stele din Poiana Braşov, pachetul de 3 nopți pentru Crăciun, cu mic dejun şi masa festivă pentru două persoane, costă 385 de euro. Deja gradul de ocupare e de 80%.

Cele mai căutate destinaţii din ţară pentru Crăciun sunt Valea Prahovei, Sibiu, Bucovina, Maramureş şi Horezu.

Camerele pentru cei care vor petrece Crăciunul pe litoral sunt deja pregătite şi decorate tematic. O noapte de cazare la un hotel de patru stele din Mamaia costă acum 159 de euro.

Pentru vacanţa de sărbători, vom aloca în medie între 250 şi 3.000 de lei, arată un studiu recent. Sunt însă şi excepţii. Există turişti care au preferat destinaţii mai la distanţă, destinaţii calde, precum Dubai, Maldive sau Thailanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Unul din doi români va petrece Crăciunul acasă. Bugetul, 700 de lei de persoană