Antena Meniu Search
x

Video Cursurile online de formare profesională, luate cu asalt de români, în pandemie

Restricţiile de circulaţie şi izolarea socială, impuse de criza sanitară, ne-au oferit multora răgazul de a ne ocupa de pasiunile noastre, pentru care inainte nu ne găseam timp. Sunt mulţi cei care s-au înscris chiar la cursuri online de formare profesională. Iar câştigul a fost dublu. Au investit in pregătirea lor şi au suportat şi mai uşor situaţia generală apăsătoare, explică specialiştii. 

de Redactia Observator

la 12.01.2021, 15:17

Vezi și

Cursuri de formare profesională online

Psiholog Karen Rosner: "Întotdeauna să inveti ceva nou iti da nu numai o stare buna şi încredere ca acel lucru pe care il inveti poti sa-l pui in practica in viata ta si te va ajuta la un moment dat pe parcursul vietii" 

Narcisa este din Suceava, dar online-ul a şters problema distanţei. Timp de trei luni a urmat un training de design interior organizat la Bucureşti, iar acum are deja propriile proiecte. 

Narcisa Doroftei: "Eram nerabdatoare sa vina ziua in care ma pregateam sa deschid zoomul pentru a intra online. Cand incepea cursul intra lumea de peste tot, daca erai in trafic, intrai din trafic pana ajungeai acasa de la serviciu. Nu ne-a impiedicat absolut nimic".

Un alt curs foarte căutat a fost cel de... vorbit în public. Cel care ne învaţă cum să ne gestionăm teama şi emoţiile. 

Teodora Meţiu, prof. public speaking: "Pe zona de online si public speaking a fost un dublu avantaj pe de o parte oamenii au invatat sa vorbeasca cu ceilalti iar pe de alta parte oamenii au invatat sa vorbeasca si prin intermediul unei camere. Foarte important"

Mugurel Drăguşin, cursant: "Pentru mine spatiul online si cursurile din spatiul online m-au ajutat sa ma descopar si sa descopar mai bine ceea ce aveam ascuns acolo si poate nu-mi dadeam voie sa vorbesc in public" 

Participare foarte mare la cursurile online

Au fost de şapte ori mai multe solicitări de cursuri online in ultimele nouă luni din 2020, faţă de perioada similara din 2019... potrivit unei analize făcute de specialiştii britanici. Cererea i-a surprins şi pe profesori. 

Teodora Meţiu, prof. public speaking: "Mult mult mai multi. Asta a fost si surpriza mea. Cred ca am avut un record de grupe anul trecut. Am avut aproape sase grupe online ceea ce nu s-a prea intamplat la public speaking sa avem nici in sala" 

Dar... nu sunt nici pe departe singurele traininguri cerute. 

Cristian Banica, brand manager: "Cursul nostru vedeta a fost cursul de design interior. Au avut foarte mare succes, de exemplu cursul de public speaking au avut un succes foarte foarte mare si cursurile astea care nu te-ai fi gandit ca se pot face adica cofetarie, patiserie, cooking"

Analiza făcută de britanici mai arată că majoritatea companiilor, 77 la suta, au continuat programele de training planificate in 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cursurile online de formare profesională, luate cu asalt de români, în pandemie