Antena Meniu Search
x

Românii întorși acasă nu vor să stea în carantină

Zeci de români, care îngrijesc bătrânii în Austria, au ajuns în ţară cu trenul în gara din Timişoara. În speranţa că vor scăpa de carantină, oamenii şi-au făcut teste pentru Covid-19 înainte de a pleca din Austria, ca să demonstreze autorităţilor de la noi că nu sunt infectaţi.

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 17:06

Vezi și
  • Drumul din Austria până în România a durat aproximativ zece ore.
  • Oamenii au fost nemulţumiţi că trebuie să meargă în carantină. 

În zadar, însă, pentru că tot au fost urcaţi în autobuzele care i-au dus în carantină în judeţele de domiciliu.

Gara de Nord din Timişoara a fost împânzită de echipaje de poliţie şi inspectori de la Direcţia de Sănătate Pubilcă echipaţi în combinezoane. Toţi au aşteptat trenul care i-a adus pe românii care au lucrat peste hotare.

Drumul din Austria până în România a durat aproximativ zece ore. Din gara de Nord din Timişoara, oamenii vor fi preluaţi şi duşi cu autocare speciale în zonele din care provin. Apoi vor sta 14 zile în caratină.

După ce au stat luni de zile departe de familii şi izolaţi în casele bătrânilor pe care i-au îngrijit, oamenii au fost nemulţumiţi că trebuie să meargă în carantină. 

Ca să nu intre în carantină de cum ajung în ţară, mulţi şi-au făcut testul pentru Covid-19 care arată că nu sunt infectaţi. În zadar însă. testele au fost ignorate de autorităţile de la noi.

Revolta oamenilor a fost cu atât mai mare cu cât unii susţin că înainte să-şi facă testul au sunat în ţară la Direcţia de Sănătatea Publică ca să întrebe dacă vor fi luate în calcul.

A venit şi explicaţia inspectorilor sanitar veterinari.

Reporter: De ce testele din Austria nu sunt valabile? Ei au toţi testele făcute în Austria, ieri.

Mihaela Vâlcovici, DSP: Nu cred, nu cred. Din păcate există legislaţie şi cred că din punct de vedere medical te poţi pozitiva şi în a patra şi în a şaptea zi. Şi legislaţia în vigoare pervede ca ei să stea 14 zile în caratină deşi au acel test negativ sau după patru zile vor fi retestaţi ? Dacă vin din zonă roşie. Austria e zonă galbenă. Zonă galbenă, nu. Deci toţi cei care vin din zonă roşie intră automat în caratină. O să discutăm.

În această seară un nou tren va pleca spre Austria cu 104 oameni la bord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii întorși acasă nu vor să stea în carantină